Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Διονύσης Πλέσσας (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιόνιο Δυνατά», μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ)

Διονύσης Πλέσσας
Διονύσης Πλέσσας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιόνιο Δυνατά», μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

«Επέλεξα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ρ. Κράτσα, γιατί πιστεύω στο όραμά της, πιστεύω ότι μπορεί να δώσει ώθηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Έχει μεγάλη εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν Ευρωβουλευτής για δεκαπέντε χρόνια και έχει διατελέσει ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το σύνολο του ψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, η κα Κράτσα προσπαθεί να εντάξει πρόσωπα με μεστό λόγο και βούληση να συνεισφέρουν.

Θα περάσουμε πρώτοι στον 2ο γύρο των εκλογών, τώρα το ποιος θα είναι δεύτερος, ας το αποφασίσουν οι πολίτες.
Δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό, θεωρώ ότι οι Κερκυραίοι δεν θα ψηφίσουν τοπικιστικά, αλλά θα κοιτάξουν το συμφέρον τους, που είναι να εκλεγεί Περιφερειάρχης η κα Κράτσα. Έχω θετικά μηνύματα από την Κέρκυρα για την κα Κράτσα, ενώ ακούω μια κακή κριτική για τον κ. Σπύρου και τον κ. Γαλιατσάτο.

Ποια έργα άφησε ο κ. Γαλιατσάτος; Πιστεύω ότι μπορούσε να κάνει έργα αλλά δεν το ήθελε, δεν ήθελε να πάει κόντρα στην κυβέρνηση γιατί είναι ταυτισμένος με την κυβερνητική πολιτική, δεν διεκδίκησε και δεν απαίτησε. Όταν στη Ζάκυνθο αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα με το Νοσοκομείο, ποια ήταν η Περιφέρεια; Αν ήθελε να βοηθήσει, θα το είχε κάνει, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μην πάνε απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ζακύνθου είναι οι υποδομές. Όταν το καλοκαίρι τετραπλασιάζεται ο πληθυσμός του νησιού λόγω των τουριστών, οι υποδομές του νησιού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ένα άλλο θέμα είναι τα σχολεία, στα οποία πρέπει να γίνουν άμεσα εργασίες συντήρησής. Το οδικό δίκτυο αλλά και τα σκουπίδια πρέπει να είναι στις προτεραιότητες μας.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή θα συνεργαστεί με τον Δήμο, θα βοηθήσει, θα απαιτήσει στοιχεία από τον Δήμο, ώστε να τα προωθήσει στην κεντρική εξουσία για να διεκδικήσει πόρους.

Δεν πάει καλά η διαχείριση απορριμμάτων στον Λίβα. Η Περιφέρεια πρέπει να κάνει ελέγχους, εμείς θα κάνουμε συνεχείς ελέγχους στον Λίβα, όχι όμως με μια προσχηματική πολιτική.

Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων αποτελεί μια εθνική πολιτική. Το λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι δεν ήρθε σε διαβούλευση με την Περιφέρεια και κατ επέκταση με τους πολίτες. Εμείς δεν είμαστε ούτε υπέρ, ούτε κατά των εξορύξεων, αλλά λέμε ότι πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και θα ελέγξουμε την όλη διαδικασία.

Η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τον λαό. Θεωρώ ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν βοήθησε την Ζάκυνθο. Μια γέφυρα έστησαν στο ποτάμι και ο κόσμος δεν μπορεί να κοιμηθεί από τον θόρυβο. Με πασαλείμματα δεν κάνεις έργα.

Ο Παύλος Κολοκοτσάς ήταν πιο πολύ στρατηγός και λιγότερο πολιτικός, αυτό ήταν το λάθος του.

Λέοντας της πολιτικής ο Γάσπαρος. Κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς την στήριξη της ΝΔ, που αποφάσισε να μην δώσει χρίσματα σε μικρούς Δήμους. Του εύχομαι καλή επιτυχία.

Ανύπαρκτος ο Θοδωρής Γαλιατσάτος.

Ο Σπύρος Σπύρου κατά την θητεία του ως Περιφερειάρχης έκανε και καλά και κακά πράγματα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: