Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Κωνσταντίνος Πέττας (Υποψήφιος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης, με τον συνδυασμό «Η Πόλη μας»)

Κωνσταντίνος Πέττας
Κωνσταντίνος Πέττας
Υποψήφιος Τοπικού Συμβουλίου Πόλης, με τον συνδυασμό «Η Πόλη μας»

«Είμαστε πολίτες που βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα της Πόλης μας. Αφήσαμε έξω τις κομματικές μας ταυτότητες και συμπορευόμαστε με κοινές αξίες. Είμαστε νέοι άνθρωποι που έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε και θέλουμε να συνεργαστούμε με έμπειρους για να γίνουν κάποια πράγματα στον τόπο μας. Θέλουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας, να αναδείξουμε τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία μας, να αναδείξουμε έναν εναλλακτικό τουρισμό. Πρέπει να δημιουργήσουμε χώρους πρασίνου, ο κόσμος να επιστρέψει στην πόλη του, να επιστρέψει στις πλατείες. Θέλουμε πεζή καθαριότητα, χωροθέτηση των κάδων. Εμείς ως τοπικό συμβούλιο καλούμαστε να πούμε που θα μπουν οι κάδοι. Θέλουμε χώρους στάθμευσης περιμετρικά της πόλης, θέλουμε αναπλάσεις περιοχών. Έχουμε ένα προοδευτικό πρόσημο με οικολογικές ευαισθησίες.

Ο Κλεισθένης μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε περισσότερες αρμοδιότητες ως Τοπικό Συμβούλιο, από ότι είχαμε στο παρελθόν. Το Τοπικό Συμβούλιο θα μετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια, θα προτείνει, θα ελέγχει, θα προωθεί τον εθελοντισμό και θα μπορεί με δικά του χρήματα να κάνει μικρής κλίμακας έργα, να κάνει παρεμβάσεις.

Ποτέ δεν ήρθαν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου στην επιφάνεια. Εμείς θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τους Ζακυνθινούς, θέλουμε να συμμετέχουν οι συμπολίτες μας, να τους δώσουμε βήμα, να ακουστούν οι απόψεις τους. Θα ανοίξουμε τις συνελεύσεις της γειτονιάς και οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν τα ερεθίσματα για να διεκδικήσουμε θέματα που οι ίδιοι θέλουν να λυθούν.

Πλέον ως τοπικό συμβούλιο θα έχουμε πόρους, θα έχουμε δικό μας ταμείο. Πλέον θα έχουμε δύναμη ως Τοπικό Συμβούλιο, θα είμαστε κατά κάποιον τρόπο μια σημερινή Αντιδημαρχία. Έχουμε πλέον λόγο και ψήφο. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα οι νέοι άνθρωποι να σηκωθούν από τον καναπέ και να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά, με τα προβλήματα της πόλης μας.

Είμαστε ανοιχτοί προς όλους, δεν αποκλείουμε κανέναν. Θέλουμε να συνεργαστούμε με τον νέο Δήμαρχο, όποιος και αν είναι αυτός. Αν δούμε ότι δεν μας ακούει, ότι μας αγνοεί, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε ρήξη. Αν μας αντιμετωπίσουν ως ένα διακοσμητικό στοιχείο, θα μας βρουν απέναντί τους.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: