Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Ανδρέας Ρένεσης (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ζάκυνθος-Ανατροπή-Αναγέννηση»)

Ανδρέας Ρένεσης
Ανδρέας Ρένεσης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ζάκυνθος-Ανατροπή-Αναγέννηση»

«Παρέμεινα στο ψηφοδέλτιο γιατί για μένα δεν άλλαξε κάτι, αποχώρησε ο Λευτέρης Γιαννάτος και ανέλαβε την ηγεσία ο Αντώνης Κασιμάτης, που πέρα από ένας πολύ καλός συνάδελφος είναι ένα τίμιος και ηθικός άνθρωπος. Τίμησε το Δημοτικό Συμβούλιο με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις του, δεν έφυγε όπως έκαναν άλλοι, έδειξε συνέπεια και έχει συνέχεια.

Δεν θα αλλάξουμε τίποτα από το αρχικό μας πρόγραμμα, γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι. Άλλωστε και ο Λευτέρης Γιαννάτος είναι μαζί μας.

Εμείς συναντιόμαστε και συζητάμε σε δημόσιους χώρους, όπως κάναμε και χθες. Δεν έχουμε γραφεία με τυμπανοκρουσίες, φωτογραφίες και διάφορα τέτοια. Έχουν κουράσει τους πολίτες όλα αυτά, είναι ξεπερασμένα. Κανέναν δεν ενδιαφέρουν τα γραφεία, αλλά τα προγράμματα και οι θέσεις.

Θυμάμαι παλιά την Ζάκυνθο, την εποχή που ήμουν φοιτητής, που θύμιζε Ευρώπη. Όταν μετά από χρόνια επέστρεψα, διαπίστωσα ότι η Ζάκυνθος είχε γυρίσει πάρα πολλά χρόνια πίσω. Ο κόσμος δεν είναι χαζός, και ελπίζω να μην ψηφίσει κάποιους του παλαιού καθεστώτος που κατέστρεψαν την Ζάκυνθο. Από αυτούς που διοίκησαν το νησί, άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν πράγματα και άλλοι δεν ήθελαν. Κανένας από αυτούς δεν έκανε αυτοκριτική, κανένας τους δεν είπε ότι είχε την πολεοδομία και τα έργα στα συρτάρια του. Ξεχωρίζω όμως και κάποιους που έκαναν έργο, όπως ο πρώην Βουλευτής κ. Γκούσκος που προσπάθησε. Ήταν τίμιος και ηθικός.

Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε Δήμαρχο τον Αντώνη Κασσιμάτη.
Σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, κατά 99% θα εκλεγούν δυστυχώς, όλοι οι ηγέτες των ψηφοδελτίων. Θα προτιμούσα να εκλεγούν τα νέα παιδιά, όχι κάποιοι κατεργάρηδες. Να υπάρχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και οι παλαιότεροι, αλλά οι πιο άρτιοι, οι πιο τίμιοι και έχω δει καλά παιδιά σε αρκετά ψηφοδέλτια.

Κανείς δεν είναι παντογνώστης, τέλειος ή θεός, για αυτό και στα ψηφοδέλτια υπάρχουν άνθρωποι με εξειδικευμένες γνώσεις που αναλαμβάνουν κάποιους τομείς.
Είμαι ο μόνος που δηλώνει επίσημα ως αναρμόδιος για πολλά θέματα. Για αυτό και ζητάω την υποστήριξη των Ζακυνθινών ψηφοφόρων, για δύο θέματα που γνωρίζω, την υγεία και τα αδέσποτα. Ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει δημοτικά ιατρεία και ένα δημοτικό κτηνιατρικό ιατρείο. Τα συζήτησα αυτά χθες με τον κ. Κασσιμάτη και είχα την διαβεβαίωσή του, ότι θα τα παλέψουμε για να τα κάνουμε πράξη.

Είναι όντως πάρα πολλά τα αδέσποτα στην Ζάκυνθο, ευνοεί το ήπιο κλίμα και ο μπουφές με τα σκουπίδια που τρώνε. Έτσι επιβιώνουν. Απαιτείται συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, θα δημιουργηθεί και ένα γραφείο στον Δήμο για τα αδέσποτα. Συνεργεία θα τα μαζεύουν, θα τα στειρώνουν και θα τα φροντίζουν, για να τα επανεντάξουν στην κοινωνία. Η Ελληνική νομοθεσία είναι ήδη ιδιαίτερα αυστηρή και τιμωρεί πολύ αυστηρά όποιον κακοποιεί ένα αδέσποτο, ή οικόσιτο ζώο.

Πολλά μπορεί να κάνει ο Δήμος για την υγεία. Στην Ικαρία, ο Δήμος έφτιαξε μια πολυκατοικία για να έχουν στέγη οι νοσοκομειακοί γιατροί, για να μην πληρώνουν νοίκι.

Ψηφίστε νέους ανθρώπους και δεν μιλάω απαραίτητα ηλικιακά. Νέους σε ιδέες και φιλοσοφία. Νέους που έχουν αγάπη για την ζωή.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: