Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Κώστας Γελαδάς (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο»

Κώστας Γελαδάς
Κώστας Γελαδάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο»

«Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Παντοκράτορα.

Ο Γιώργος Αρμένης έχει αυτοδιοικητική εμπειρία, όραμα και την ικανότητα της συνεργασίας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια, όλοι μας έχουμε δυνατότητες και τρωτά σημεία. Βάση του νέου εκλογικού νόμου, πρέπει να συνεργαστούμε γιατί η Ζάκυνθος έχει πάει πίσω τα τελευταία χρόνια. Αν υπάρχει όραμα, πρόγραμμα και πρότερος έντιμος βίος, τότε μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες.

Τα τελευταία 30 χρόνια, είχαμε πρόοδο σε όλα τα νησιά του Ιονίου, πλην της Ζακύνθου, όπου θα έλεγα ότι είχαμε και πισωγύρισμα. Κάποιοι έχουν ευθύνες για αυτό και καλό είναι να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του. Δεν κοιτάξαμε να προωθήσουμε το νησί μας σε θέματα υποδομών. Δεν είμασταν τόσο διεκδικητικοί προς την κεντρική εξουσία. Δεν έτρεξαν κάποια σημαντικά έργα γιατί δεν χρηματοδοτήθηκαν. Έγιναν λάθη και για τα απορρίμματα, δεν φτάσαμε έτσι ξαφνικά, να γεμίσουν οι δρόμοι με σκουπίδια.

Η λειτουργία του νέου αγωγού ύδρευσης ενίσχυσε σημαντικά την υδροδότηση του Λαγανά και για εμάς αποτελεί πλέον προτεραιότητα να αντικατασταθούν οι σωλήνες αμίαντου που υπάρχουν στο δίκτυο της περιοχή μας. Είμαι κατά της αφαλάτωσης. Φυσικά και στο Λαγανά έχουμε υδροκλοπές και ρευματοκλοπές. Πρέπει να εξετάσουμε και το σχέδιο πόλης του Λαγανά.

Τα προβλήματα στον Λαγανά είναι μεγάλα, γιατί και τα συμφέροντα είναι μεγάλα.
Δεν έχει την ευθύνη ο Δήμος για την παραβατικότητα στον Λαγανά, αν και μπορεί να κάνει παρεμβάσεις. Στον Λαγανά υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας σε συγκεκριμένα σημεία και σε συγκεκριμένες εποχές.
Η αστυνόμευση στον Λαγανά δεν έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι πρόβλημα το ότι έκλεισε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Έχει δοθεί η εντύπωση σε κάποιους επισκέπτες, ότι έχει εγκαταλειφθεί ο Λαγανάς και άρα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Δεν λύνεται το πρόβλημα με το να καλείς τους αστυνομικούς και όταν αυτοί να έρχονται και να σου λένε, κάντε μηνύσεις.

Ο τομέας που μπορώ να προσφέρω είναι η εκπαίδευση, την οποία και έχω υπηρετήσει επί 35 έτη. Η εκπαίδευση για το πως κάνουμε ανακύκλωση είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Γενικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα θέμα που με απασχολεί και με προβληματίζει. Προσωπικά είμαι ανακυκλωτής. Επί θητείας μου, είχαμε 15 πράσινα σημεία στην περιοχή.

Καλώς ή κακώς, επιλέχθηκε ο Λίβας για την διαχείριση των απορριμμάτων. Υπάρχει η θέση, αλλά ο στόχος μας πλέον πρέπει να είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα το πλάνο της οριστικής διαχείρισης και να εφαρμοστεί με αυστηρά κριτήρια. Πρέπει γρήγορα να ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου. Τα δεμάτια που συγκεντρώνονται στον Λίβα έχουν χρόνο ζωής δύο έως τριών ετών, άρα μέχρι τότε πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει το έργο. Πάντως, δεν μπορείς να μεταφέρεις τα δεμάτια εκτός Ζακύνθου.
Καλώς πέφτουν πρόστιμα στον Λίβα, προφανώς θα υπάρχει λόγος, αλλά ξύπνησε δύο μήνες πριν τις εκλογές η Περιφέρεια και άρχισε να ρίχνει τα πρόστιμα; όπως και να έχει, ο ΧΥΤΥ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Για τον Σταύρο Κοντονή, θα πω ότι όλοι οι Βουλευτές του νησιού, από την μεταπολίτευση και μετά, ελάχιστη προσφορά είχαν. Φυσικά και ενοχλήθηκα όταν ο κ. Κοντονής είχε αποκαλέσει συμμορία τον κ. Μποζίκη και την ομάδα του, αφού και εγώ είχα κατέβει μαζί του τότε. Λέει τα ίδια τώρα ο κ. Κοντονής;
Πολύ καλός άνθρωπος ο Παύλος Κολοκοτσάς, αλλά δεν πρόσφερε το έργο που έπρεπε ως Δήμαρχος.
Ο Γιάννης Αγαλιανός είναι φίλος μου, όπως και ο Διονύσης Γάσπαρος.
Για τον Χαράλαμπο Λιβέρη θα πω ότι είναι θετικό το ότι εμφανίζονται νέα πρόσωπα στην πολιτική.
Ο Χρήστος Πάστρας ήταν μαθητής μου και χαίρομαι που υπάρχουν νέες υποψηφιότητες όπως η δική του.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: