Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Γιάννης Γράμψας (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανάδραση»)

Γιάννης Γράμψας
Γιάννης Γράμψας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανάδραση»

«Έχω μια χρόνια φιλία και συνεργασία με τον Γιάννη Αγαλιανό. Πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει τη Ζάκυνθο στο σημείο που την άφησε το 2002, όταν τότε με τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει ως δήμαρχος, το νησί μας είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Είμαι επιχειρηματίας, δεν είμαι πολιτικός αλλά και ο Δήμος μια επιχείρηση είναι. Δεν θα γκρεμίσουμε αυτό που υπάρχει σήμερα στον Δήμο, θα το φτιάξουμε. Χρειάζεται αποκέντρωση ο Δήμος και για να το πέτυχουμε αυτό ο κάθε Αντιδήμαρχος θα αναλάβει την διαχείριση της περιοχής του, θα του δώσουμε τα εργαλεία για να το κάνει.

Θέλουμε την αναβάθμιση της πόλης, σκοπεύουμε να κάνουμε αναπλάσεις περιοχών και πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Αυτά μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει διάθεση, όραμα και άκρες. Σε όλες τις δουλειές χρειάζεται να έχεις άκρες.

Ο κόσμος θέλει δρόμους, θέλει να έχει πάντα νερό στις βρύσες των σπιτιών του. Πρέπει να γίνει αντικατάσταση όλων των αμιαντοσωλήνων, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.

Θα τρέξουμε το θέμα του εργοστασίου στον Λίβα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μακάρι να γινόταν το εργοστάσιο αύριο το πρωί. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια το φετινό καλοκαίρι. Από ότι με έχει ενημερώσει ο συνυποψήφιός μου κ. Παναγιώτης Μυλωνάς, σύντομα θα τοποθετηθούν και νέοι κάδοι απορριμμάτων.

Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη και δεν αποκλείεται και να τα μειώσουμε.

Πρέπει να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο μας. Παρότι δεν είναι αρμοδιότητας Δημάρχου, μπορεί ο Δήμαρχος να πετύχει πράγματα, να κάτσει έξω από το γραφείο ενός Υπουργού, να πιέσει. Δεν τα έκανε αυτά ο κ. Κολοκοτσάς, ούτε και κανένας άλλος.

Όπως είναι τα πράγματα, με τον νέο εκλογικό νόμο, θα απαιτηθούν κάποιες συνεργασίες. Συμφωνώ ότι δεν είναι όλοι οι συνδυασμοί το ίδιο, αλλά ο λαός θα αποφασίσει. Δεν έχω δει αναλυτικά τα προγράμματα των άλλων συνδυασμών για να μπορώ να κρίνω, πάντως αν θέλουμε να πάει μπροστά η Ζάκυνθος, πρέπει να συνεργαστούμε. Εμείς θα φροντίσουμε να κάνουμε τις συνεργασίες εκείνες που θα μας δώσουν την δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, πάντα σεβόμενοι τη βούληση των δημοτών. Εμείς πάντως θα είμαστε πρώτοι.

Δεν ζητάμε να μας στηρίξει κανένα κόμμα. Όλοι μας ανήκουμε κάπου, αλλά έχουμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Η Πλατεία Σολωμού είναι έργο του κ. Σ. Μποζίκη. Το νέο δημοτικό θέατρο είναι έργο του Γιάννη Αγαλιανού, όπως και η αποχέτευση. Η Αλεξάνδρου Ρώμα είναι έργο Αγαλιανού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Νομίζω ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα είχαμε βγει νωρίτερα από την κρίση.
Διαφωνώ με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν έχω ποτέ ανακατευτεί με τη δικαιοσύνη, δεν έχω πάει ποτέ μου σε δικαστήριο, άρα δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα αν η δικαιοσύνη λειτουργεί ως ανεξάρτητη.

Ο Νικήτας Αρετάκης είναι καλός άνθρωπος, αλλά είναι λίγο μεγάλος σε ηλικία.
Πολύ καλός γιατρός ο Αντώνης Κασσιμάτης και θα ήθελα να παραμείνει γιατρός.
Πολύ καλά παιδιά ο Χ. Λιβέρης, ο κ. Πάστρας και ο Τάσος Μαρίνος. Κάνουν την προσπάθειά τους, τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Δεν νομίζω ότι ο Θοδωρής Γαλιατσάτος έχει κάνει κάτι για τη Ζάκυνθο.
Η κα Κράτσα ανήκει σε έναν άλλον χώρο από εμένα και δεν έχω άποψη για αυτήν.
Δεν γνωρίζω τον κ. Αλεξάκη.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: