Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019

Νένα (Παρθένα) Κουρουμπλή (Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ» και επικεφαλής τον Θοδωρή Γαλιατσάτο)

Νένα (Παρθένα) Κουρουμπλή
Νένα (Παρθένα) Κουρουμπλή
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ» και επικεφαλής τον Θοδωρή Γαλιατσάτο

«Σήμερα στις 8.30 το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θοδωρής Γαλιατσάτος, θα παρουσιάσει το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού μας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Λ. Νιοτόπουλος, θα παρουσιάσει το έργο του, τα πεπραγμένα της θητείας του. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της «Λέσχης Ο Ζάκυνθος», με παρόντα τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Πολύ ήρεμα και ανθρώπινα συνεχίζουμε τον προεκλογικό μας αγώνα. Είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι δεν ανήκουν αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχονται και από άλλους χώρους. Υπάρχει και υποψήφια που προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, περάσαμε φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς, ρίξαμε το βάρος στο να κάνουμε πράγματα και όχι να τα αναδείξουμε προς τα έξω. Σήμερα θα δείξουμε το μέγεθος του έργου που έκανε ο κ. Νιοτόπουλος. Αντιπλημμυρικά έργα μήκους 57 χιλιομέτρων, που δεν έγιναν ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη περαιτέρω παρεμβάσεις σε αρκετές περιοχές.

Ολοκληρώθηκαν έργα αντιστήριξης για περιπτώσεις κατολισθήσεων. Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα «Τηλέμαχος», ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για ένα σεισμογενές νησί όπως η Ζάκυνθος. Προχωράμε το έργο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου των Βολιμών, ενώ έγιναν αθλητικά έργα, καθώς και έργα πολιτισμού.

Ο κ. Νιοτόπουλος ξεπέρασε αρμοδιότητες και παρήγαγε έργο. Έγιναν έργα στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στην αγροτική οδοποιία. Κάναμε έργα με χρήματα της Περιφέρειας, που έπρεπε να κάνει ο Δήμος με δικά του χρήματα. Έβαλε πλάτη σε όλα αυτά ο κ. Νιοτόπουλος.

Η Περιφέρειά μας, όταν την παραλάβαμε, ήταν στη τελευταία θέση στην απορρόφηση πόρων και την ανεβάσαμε στην 3η θέση.

Η νησιωτική πολιτική του κ. Γαλιατσάτου για όλα τα Ιόνια νησιά, ήταν ισότιμη. Ο Δήμος Ζακύνθου όμως, είχε μια αδυναμία, δεν μπορούσε να καταθέσει ολοκληρωμένους φακέλους για να διεκδικήσει χρήματα από πολλά προγράμματα. Εξαιτίας της αδράνειας του Δήμου, χάθηκαν προγράμματα και δεν ήρθαν στη Ζάκυνθο τα χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν έρθει. Όπου ο Δήμος ήταν ελλιπής, ο κ. Νιοτόπουλος έβαλε πλάτη.

Όποιος πιστεύει ότι κατεβαίνει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, και δεν έχει το πείσμα να συνεργαστεί και να συνθέσει, καλύτερα να πάει από τώρα στο σπίτι του. Όταν έχεις το μυαλό για να δουλέψεις και το πείσμα να το πετύχεις, τότε βρίσκεις τον τρόπο να ξεπεράσεις εμπόδια.

Ακούω κάποιους υποψηφίους σε συνεντεύξεις, να τάζουν διάφορα, να δημιουργούν εντυπώσεις. Δεν υπάρχουν κρατικές δημόσιες επενδύσεις, τα χρήματα έρχονται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Αυτό το λέω για να προσγειωθούν κάποιοι στην πραγματικότητα, είναι ένα μάθημα για όλους αυτό.

Ο κόσμος έχει ανάγκη να τον ακούσεις, να του πεις μια καλημέρα και να αφουγκραστείς το πρόβλημά του, όχι να τον φλομώσεις στο ψέμα.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: