Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (08:00 - 10:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Διονύσης Τρούσας (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΑΝΑΔΡΑΣΗ»)

Διονύσης Τρούσας
Διονύσης Τρούσας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΑΝΑΔΡΑΣΗ» και επικεφαλής τον Γιάννη Αγαλιανό

«Είμαι 33 ετών, επιχειρηματίας και γραμματέας της ΝΟΔΕ Ζακύνθου. Από τη στιγμή που η ΝΔ δεν έδωσε στήριξη σε κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο, και επειδή δεν είμαι τυφλός, επέλεξα τον κ. Γ. Αγαλιανό, γιατί ως δήμαρχος άφησε έργο στη Ζάκυνθο.

Είμαι περήφανος γιατί συμμετέχω σε ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει πέρα από τις καλές προθέσεις, γνώση, εμπειρία και νέες ιδέες. Έχουμε βάλει στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες για το καλό του τόπου μας. Το συγκροτούμε άνθρωποι που έχουμε διάθεση, θέληση και πείσμα. Μπορούμε να προσφέρουμε και θα το κάνουμε ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, γιατί ο συνδυασμός μας, είναι εδώ για να συνεισφέρει από όποια θέση τον τάξει ο Ζακυνθινός λαός.

Δήλωσα παρόν σε αυτές τις εκλογές, στο κάλεσμα του Γιάννη Αγαλιανού, γιατί δεν μπορώ να μένω αδιάφορος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας νιώθω και εγώ, όπως και ο κάθε δημότης, αγανάκτηση και οργή. Αποφάσισα να συμμετέχω γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στο νησί.

Μετά τη θητεία Αγαλιανού στο Δήμο Ζακυνθίων, η Ζάκυνθος έχασε την πορεία της ανάπτυξης που ο ίδιος είχε τότε χαράξει. Για αυτό σήμερα το μεγάλο στοίχημα, είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για να μπορέσουμε από την πρώτη μέρα, την 1η του Σεπτέμβρη, να επαναφέρουμε το νησί σε τροχιά ανάπτυξης. Για να πετύχουμε σε αυτήν μας την προσπάθεια και για να είμαστε αποτελεσματικοί θέλουμε μαζί μας και θα αξιοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Δεν έχουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα και έχουμε τις λύσεις που με μικρό κόστος θα φέρουν μεγάλο όφελος. Ειδικά ως προς την καθημερινότητα. Είναι όλα αυτά τα πολύ μικρά, τα οποία κάνουν τα μεγάλα.

Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα, θα πατήσουμε πάνω σε ότι θετικό έφτιαξε η νυν Δημοτική Αρχή και θα το αξιοποιήσουμε περαιτέρω. Απαιτείται χρόνος και πολύ δουλειά. Δεν έχουμε μαγικό ραβδί, έχουμε όμως ένα ξεκάθαρο και ρεαλιστικό σχέδιο, πλήρως κοστολογημένο και γνωρίζουμε τις πηγές χρηματοδότησης.

Δεν πρέπει κινδυνολογούμε με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ως νέα Δημοτική Αρχή, από την επομένη των εκλογών, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της οριστικής διαχείρισης στον Λίβα, να τελειώνουμε μια και καλή με τα απορρίμματα.
Μία ακόμα προτεραιότητα για εμάς είναι η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι πολιτικές διαφορές, είναι θεμιτές, αλλά ο αντίπαλός μας δεν είναι εχθρός μας, τα προβλήματα της Ζακύνθου είναι προβλήματα όλων μας. Αύριο, στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συνεργαστούμε και ο Γιάννης Αγαλιανός μπορεί να συνθέσει και να συνεργαστεί με όλους, με κανόνες διαφάνειας. Θέλουμε τις συνεργασίες, αλλά όχι τα αλισβερίσια. Μόνο έτσι θα ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του δημότη, με συνέπεια λόγων και έργων. Ο Γ. Αγαλιανός έχει αποδείξει ότι μπορεί.

Ο Σταύρος Κοντονής δεν ήταν απλά ένας Βουλευτής Ζακύνθου, ήταν υπουργός, και δυστυχώς χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία να κερδίσει ο τόπος. Θα μπορούσε να κάνει πολλά αλλά δυστυχώς μόνο τρικλοποδιές στη Δημοτική Αρχή έβαζε. Έπαιξε μικροπολιτικά.

Αξιόλογος ο κ. Γιώργος Αρμένης, είναι 25 χρόνια στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά δεν βλέπω να έχει κάποιο όραμα. Πάντως είναι έμπειρος, και αυτό είναι κάτι θετικό.
Καλός άνθρωπος ο Νικήτας Αρετάκης, αλλά όταν λέει πως αν δεν εκλεγεί θα παραιτηθεί, σημαίνει ότι δεν σέβεται τους ψηφοφόρους του.
Ο Διονύσης Γάσπαρος είναι γιατρός, δεν θέλω να πω άλλα. Η Ζάκυνθος δεν έχει χρόνο για παιχνίδια.
Αδιάφορος για εμένα ο Αντώνης Κασσιμάτης.
Αξιοπρεπής ο Τάσος Μαρίνος.
Ο Χαράλαμπος Λιβέρης είναι ένας νέος άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει το νησί.
Δεν γνωρίζω τον Χρήστο Πάστρα.

Ελάχιστα χρήματα ήρθαν στη Ζάκυνθο από την Περιφέρεια. Έγιναν κάποια αντιπλημμυρικά έργα, όμως και πάλι δεν αρκούν, με τις πρώτες βροχές, είχαμε πλημμύρες.

Ο Λευτέρης Νιοτόπουλος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τον σέβομαι και τον αγαπώ, αλλά δεν μπορώ να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην Περιφέρεια.
Στηρίζω Ρόδη Κράτσα. Έχει την εμπειρία και είναι η μόνη που μπορεί να διεκδικήσει Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο Σπύρος Σπύρου επέλεξε έναν άλλον δρόμο και μου είναι παγερά αδιάφορος.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: