Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Βασίλης Πρασσάς (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ»)

Βασίλης Πρασσάς
Βασίλης Πρασσάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» και επικεφαλής τον Νικήτα Αρετάκη

«Κατεβαίνω για δεύτερη φορά σε Δημοτικές εκλογές, την πρώτη φορά ήμουν υποψήφιος με τον κ. Μίμη Κουρή, που ήταν μια εξαιρετική περίπτωση, μια εξαιρετική επιλογή. Δυστυχώς οι Ζακυνθινοί δεν τον εξέλεξαν Δήμαρχο και πολλοί εξ αυτών σήμερα το έχουν μετανιώσει.

Κατεβαίνω με τον κ. Αρετάκη, που αποτελεί ένα ξεχωριστό κοινωνικό φαινόμενο για τη Ζάκυνθο. Έχει την ιδιαιτερότητα, ίσως και σε πανελλαδικό επίπεδο, να έχει πλούσια προσφορά μέσω του ιδιωτικού του βίου, και τώρα να θέλει να προσφέρει και στον Δήμο. Συσπειρώνει ανθρώπους γύρω του, που άφησαν έξω την κομματική τους ταυτότητα, θέλει να προσφέρει χωρίς ανταπόδοση, να αντιμετωπίσει τις παθογένειες της Ζακύνθου, ενώ είναι ανιδιοτελής, ηθικός, τίμιος και θα έλεγα, ένας δωρικός τύπος. Έχει μια ικανή ομάδα γύρω του, ανθρώπους που δεν είναι γνωστοί ως πολιτικά όντα, αλλά καταξιωμένοι ο καθένας ξεχωριστά στον τομέα που ασχολείται. Έχουμε πρόγραμμα για όλα τα πεδία.

Ο κ. Αρετάκης, με απόλυτη ειλικρίνεια είπε δημόσια, ότι θα συνεχίσει το ιδιωτικό του έργο αν δεν εκλεγεί Δήμαρχος. Δεν πρόκειται για μια πολιτική ολιγοψυχία, ούτε για έναν πολιτικό εκβιασμό. Είναι ο τρόπος ζωής του, το πως σκέφτεται. Θα μπορούσε να μην έλεγε τίποτα και να το έκανε εκ των υστέρων, όπως το έκαναν άλλοι.

Έχουμε προτάσεις σε απλά πράγματα που μπορούν να γίνουν, πέραν των μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί. Για παράδειγμα, και σε ένα θέμα που έχω γνώση ως εκπαιδευτικός, μπορεί να γίνει ένα θερινό σχολείο στη Ζάκυνθο, όπου θα έρχονται Ισπανοί φοιτητές για έναν μήνα, να διδάσκονται τα Ελληνικά και ταυτόχρονα, να έρχονται Ισπανοί καθηγητές που θα διδάσκουν Ισπανικά. Έτσι, μετατρέπεις τη Ζάκυνθο σε ένα κέντρο Ισπανικής γλώσσας, με μηδενικό κόστος.

Ο Δήμος πρέπει να βγαίνει προς τα έξω, να πιέζει και να διεκδικεί. Όλη η Ελληνική κοινωνία θα δοκιμαστεί με την απλή αναλογική. Εκεί θα δοκιμαστούμε και όλοι εμείς. Ο κ. Αρετάκης δεν θα μπει ποτέ στη λογική των συναλλαγών και της διαπλοκής.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: