Σάββατο 20 Ιουλίου 2019  
radio image
Now On Air (00:00 - 08:00)
Stigma Djs
Stigma Hits
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Διονύσης Παλλαδινός (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΕΝΩΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ»)

Διονύσης Παλλαδινός
Διονύσης Παλλαδινός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ» και επικεφαλής τον Διονύση Γάσπαρο

«Ας είμαστε ειλικρινείς, στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος, δεν πιστεύω ότι μπορούν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη.

Προχθές, ενημερωθήκαμε ως συνδυασμός από τον Δήμο, ότι η μαύρη τρύπα στα οικονομικά του, φτάνει τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Ίσως πρέπει να προχωρήσουμε σε κατασχέσεις και αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Η νυν Δημοτική Αρχή έκανε προσπάθειες να εισπράξει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εμείς, με νόμιμες μεθόδους θα αντλήσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε.

Υπάρχουν αστικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα παράνομα δάνεια του Δήμου. Όποιος ευθύνεται πρέπει να πληρώσει. Δεσμευόμαστε, ότι αυτά τα χρήματα θα τα διεκδικήσουμε από αυτούς που τα πήραν. Θα κινηθούμε και νομικά. Αυτές τις ενέργειες δεν τις έκαναν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, για πολιτικούς λόγους.

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο ψυγείο, βρίσκονται έξι εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που ο Δήμος δεν μπορεί να τα πάρει. Αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί γιατί με αυτά τα χρήματα μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Ο εκλογικός αγώνας πάει αρκετά καλά και θεωρώ ότι μέχρι την Κυριακή των εκλογών, δεν θα έχουμε κάποιες μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Η Ζάκυνθος είναι μια κλειστή κοινωνία και πάντα ακούς αρνητικά, αλλά και θετικά σχόλια για όλους τους υποψήφιους.

Η ιδιαιτερότητα που έχει το ψηφοδέλτιό μας, είναι η εμπειρία στην πολιτική και στην διοίκηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν Δήμο με τεράστια προβλήματα, όπως ο δικός μας. Η εμπειρία είναι κομβικός παράγοντας για να μπορέσει κάποιος να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα.

Ο Λίβας είναι η μοναδική αδειοδοτημένη περιοχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αυτό δεν αλλάζει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα της αποκομιδής και της πεζής καθαριότητας. Επίσης θα δούμε και το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Η Ζάκυνθος επανειλημμένα βρέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς. Πέραν κάποιων δημοπρατήσεων για έργα στο οδικό δίκτυο του νησιού, δεν είδα κάποια άλλη βοήθεια, δεν χρηματοδοτήθηκε το νησί σε ικανοποιητικό βαθμό από την κυβέρνηση.

Το αν ήταν καλός βουλευτής και Υπουργός ο Σταύρος Κοντονής, αν εκμεταλλεύτηκε η Ζάκυνθος την δύναμη που είχε, θα το δείξουν οι κάλπες.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι νεοδημοκράτης. Υπάρχουν δύο επιλογές στην περιφέρεια από τον χώρο της ΝΔ, ο κ. Σπύρου και η κα Κράτσα. Και οι δύο έχουν ικανότητες, και θεωρώ ότι θα συνεργαστούν. Θα χαρώ το ίδιο, όποιος εκ των δύο εκλεγεί Περιφερειάρχης.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: