Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019

Διονύσης Γάσπαρος (Yποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, Δημοτικός σύμβουλος)

Διονύσης Γάσπαρος
Διονύσης Γάσπαρος
Yποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου, Δημοτικός σύμβουλος

«Ευχαριστώ τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία που με στήριξε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου, που στάθηκαν δίπλα μου, σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που έδωσα.

Ουδέποτε με απασχόλησε να εκλεγώ Δήμαρχος, ο τίτλος του Δημάρχου δεν με απασχόλησε. Εγώ θέλησα να κατέβω στις εκλογές, γιατί έβλεπα μια τραγική Δημοτική Αρχή, να διαλύει το νησί μου. Δήλωσα παρών σε αυτόν τον εκλογικό αγώνα, και μέτρησα φίλους, εχθρούς και διπρόσωπους. Χάρηκα που στις εκλογές πήρα ποσοστό 20%, γιατί αυτό μου επιτρέπει να συνεχίσω να ασχολούμαι με το επάγγελμά μου, την ιατρική.

Είδα μια ΝΔ σχεδόν διαλυμένη, με πρωτεργάτη τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Καρδιανό, που έκανε αγώνα με πάθος για να μην εκλεγώ με επακόλουθο να φέρει ένα μεγάλο ρήγμα στο κόμμα, που ίσως μεταφερθεί σε άλλους αγώνες στο μέλλον. Ο κ. Καρδιανός φέρει ο ίδιος μεγάλη ευθύνη προς αυτό. Ίσως τελικά, προτιμούσε να εκλεγεί ένας Δήμαρχος από το ΠΑΣΟΚ και όχι από τη ΝΔ.

Όσοι ήρθαν στο εκλογικό μας κέντρο και μας στήριξαν, θα βοηθηθούν από εμάς. Όσοι δεν ήρθαν, θα τιμωρηθούν, δεν θα τους ψηφίσουμε.

Οι Ζακυνθινοί επέλεξαν για Δήμαρχο έναν άνθρωπο χωρίς αυτοδιοικητικό παρελθόν και χωρίς εμπειρία. Αυτά τα πειράματα άλλες φορές βγαίνουν και άλλες όχι. Θα δούμε τι θα γίνει.

Έχουμε έναν Δήμαρχο με 70% ποσοστό εκλογής, και ένα Δημοτικό Συμβούλιο, με μια ισχυρή αντιπολίτευση της τάξης του 80%. Άρα οι συνεργασίες επιβάλλονται.

Είδαμε το φαινόμενο, και το έλεγα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να κατεβαίνει κάποιος στις εκλογές με πενήντα φίλους του, με σκοπό αμέσως μετά να πάει στον Δήμαρχο για να του ζητήσει θέση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις και οι συναλλαγές.

Πρέπει τώρα, όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια για μια συνεργασία σε μια σωστή κατεύθυνση για τον τόπο. Εμείς σε αυτή τη προσπάθεια θα είμαστε παρόντες, αλλά αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν σε σωστή κατεύθυνση, τότε εμείς θα είμαστε εκεί για να τα καταγγέλλουμε.

Αν στη δική μας πολιτική λογική, στο δικό μας πρόγραμμα, συμφωνούν ο κ. Αρμένης, ο κ. Αγαλιανός και ο κ. Αρετάκης, ευχαρίστως να συνεννοηθούμε. Αν δεν συμφωνούν, θα είμαστε απέναντι.

Ποτέ στη ζωή μου δεν εγκατέλειψα καμιά θέση και καμιά μάχη. Άρα θα είμαι παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επαναλαμβάνω, ότι κατέβηκα στις εκλογές, γιατί είχαμε μια Δημοτική Αρχή για κλάματα.

Την Παρασκευή το βράδυ, κάποιοι ύπουλα, έβγαλαν και κυκλοφόρησαν κάποιες προκηρύξεις για να με πλήξουν. Εμείς συλλέξαμε στοιχεία και ήδη υποβάλλονται μηνύσεις, μία από εμένα, μία από τον Σωτήρη Καρακά, μία από τον Αντώνη Νικολουδάκη και άλλη μία από τον συνδυασμό μας. Επίσης έχουν κατατεθεί τέσσερεις αγωγές.
Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφήθηκαν, από τέσσερεις με πέντε κάμερες, έχουν ταυτοποιηθεί, έχουμε ταυτοποιήσει τους υπαίτιους, ξέρουμε το τυπογραφείο στο οποίο τυπώθηκαν οι προκηρύξεις, έχουμε αποδείξεις και θα κληθούν τις επόμενες ημέρες έξι με οκτώ άνθρωποι να καταθέσουν στη δικαιοσύνη.
Πίσω από αυτά τα γεγονότα υπάρχουν κάποιοι που έχουν εκλογικά συμφέροντα. Υπάρχει ακόμα μια μηνυτήρια αναφορά σε κάποιους που έγραψαν στο διαδίκτυο πράγματα εις βάρος μου. Γράφτηκαν διάφορες βλακείες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης εις βάρος μου, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Τα ψεύτικα προφίλ πλέον βρίσκονται εύκολα. Είχαν πληρωθεί για να το κάνουν. Γνωρίζω επίσης και αυτούς που έγραψαν τα συνθήματα στο λιμάνι εις βάρος μου.

Δεν έχω πειράξει στη ζωή μου κανέναν, αντίθετα έχω βοηθήσει πολλούς. Το να ακούς έναν άνθρωπο στον οποίο έχεις δώσει τα πάντα, να σε βρίζει και να πουλά εκδούλευση στον κ. Αρετάκη, είναι κάτι που σε θλίβει. Αυτοί που ρίχνουν άδικα λάσπη εναντίον μου, αυτοεξευτελίζονται.

Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να αλλάξει αυτή η κοινωνία.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: