Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019

Γιώργος Γεωργαντάς (Βουλευτής Κιλκίς ΝΔ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας)

Γιώργος Γεωργαντάς
Γιώργος Γεωργαντάς
Βουλευτής Κιλκίς ΝΔ, πρώην Υφυπουργός Παιδείας

«Tο εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει μια επιπλέον ενέργεια σε όλα τα επίπεδα. Ο στόχος στις Βουλευτικές εκλογές είναι να δοθεί η λαϊκή εντολή στη ΝΔ, να αλλάξει τα πάντα.

Δεν είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία, η οποία είναι εφικτή, θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις και συγκλήσεις.

Αυτή η κυβέρνηση αδιαφορεί για το τι θα παραδώσει. Το μόνο που κάνει, είναι τα τακτοποιεί εκκρεμότητες που αφορούν δικά της ζητήματα. Θέλουν να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα. Δεν νομιμοποιείται ο Πρωθυπουργός να έρχεται και να νομοθετεί τροποποίηση του ποινικού κώδικα, όπου έστω και μία μέρα να ισχύσει, θα δεσμεύει μια σειρά ζητημάτων, όπως εκκρεμείς δίκες που θα οδηγηθούν σε παραγραφή, ή αδικήματα που έχουν τελεστή από κυβερνητικά στελέχη. 

Η ΝΔ στην ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης, και παρότι γνώριζε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, πρότεινε την αλλαγή της δικαστικής ηγεσίας να μην την κάνει η κυβέρνηση, αλλά η Βουλή. Δεν δέχτηκε αυτή την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση Novartis, έχει σίγουρα ζητήματα προς διερεύνηση, ως προς τις πρακτικές που χρησιμοποίησε η εταιρία, αθέμιτες πρακτικές, αλλά βάση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προέκυψαν πολιτικές ευθύνες. Αντίθετα, αποκαλύφθηκαν μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που εμείς θα διερευνήσουμε.

Πάγια πρακτική μου είναι να μην σχολιάζω εξελίξεις άλλων κομμάτων. Θα αξιολογηθεί από τους ψηφοφόρους και φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ η υπόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: