Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019

Χριστίνα Τετράδη (Υποψήφια Βουλευτής Ζακύνθου, ΝΔ)

Χριστίνα Τετράδη
Χριστίνα Τετράδη
Υποψήφια Βουλευτής Ζακύνθου, ΝΔ

«Πάντα έλεγα ότι ο Βουλευτής πρέπει να γνωρίζει και όχι να νομίζει ότι γνωρίζει. Επισκέπτομαι υπηρεσίες, φορείς, μιλάω με τους συμπολίτες μου, το κάνω για να ακούσω από τους ίδιους τι τους απασχολεί, να ακούσω τα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο και βλέπω ότι με έχει αγκαλιάσει, είναι ωραίος ο προεκλογικός αγώνας.

Σίγουρα, το τοπίο που φέτος έχει διαμορφωθεί για τον τουρισμό, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις για μείωση. Για τον μήνα Μάιο, αυτή η πτώση είχε διψήφιο ποσοστό, με τον αριθμό δύο μπροστά. Θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί άνοιξαν οι ανταγωνιστικές προς εμάς διεθνής αγορές, όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας, που έλυσαν τα δικά τους ζητήματα της ασφάλειας, έχουν ανακάμψει και είναι πιο φθηνές.

Η άνοδος που είχε σημειωθεί στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια είναι γιατί αυτές οι γειτονικές μας αγορές αντιμετώπιζαν μια σειρά προβλημάτων, επωφεληθήκαμε χωρίς να κάνουμε εμείς κάτι το ιδιαίτερο.
Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι η Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά, έτρεξε, έκανε πολλά ταξίδια σε όλον τον κόσμο, αλλά όταν τρέχεις, πρέπει και να το κάνεις την κατάλληλη εποχή, αναδεικνύοντας και το καλύτερο προϊόν. Θέλω να πω, ότι χρειάζεται και ένας στρατηγικός σχεδιασμός, για το τουριστικό πακέτο, στο σύνολό του.

Η ΝΔ θα δώσει στον τουρισμό την αξία που πρέπει να έχει. Η πολιτεία δεν βοηθά με την υπερφορολόγηση και τον υψηλό ΦΠΑ. Δεν λύνεται το πρόβλημα αν μειώσεις τον ΦΠΑ μόνο στην εστίαση και όχι για παράδειγμα και στα ποτά. Οι ανταγωνίστριες χώρες έχουν ενιαίο ΦΠΑ κάτω του 11%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο τουριστικό προϊόν, στο 11%. Μόνο έτσι, θα πάρει την αναπτυξιακή του προοπτική ο τουρισμός.

Δεν είναι ασφαλής ένας προορισμός και ένας τόπος, αν δεν λειτουργεί σωστά το Νοσοκομείο του. Ήμουν επί δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, είχα επαφές με την διοικήτρια κα Τσαρίδου και τους εργαζόμενους, είδα τους χώρους εργασίας. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση εκεί, έχουμε ουσιαστικά ένα καινούργιο Νοσοκομείο, με πολλές, αλλά υποστελεχωμένες κλινικές, και μια κλειστή ΜΕΘ. Προσπάθειες γίνονται από την διοίκηση, αλλά το αποτέλεσμα μετράει.
Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική στην υγεία, γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθεί η εικόνα του Νοσοκομείου μας, και σε αυτό θα συμβάλλει μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Πρέπει άμεσα να δούμε και το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου μας, για παράδειγμα, φαίνεται στη νοσηλευτική να εργάζονται 127 άτομα, ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται 87.

Την περασμένη Παρασκευή, αναρτήθηκε η απόφαση του Λιμενάρχη που επιτρέπει την πρόσβαση και περιγράφει τον τρόπο διαχείρισης της παραλίας του Ναυαγίου που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ζακύνθου. Όμως πρέπει να δούμε και το ζήτημα που υπάρχει πάνω από το Ναυάγιο, πρέπει να έχουμε άμεσες αποφάσεις και δράσεις. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης του Ναυαγίου, φυσικά και με τη συμμετοχή και της Εκκλησίας. Θα έλεγα δε, ότι το σχέδιο που παρουσίασε η Εκκλησία για τον χώρο πάνω από το Ναυάγιο, ήταν πολύ καλό. Αυτός ο φορέας πρέπει να αξιοποιήσει συνολικά το Ναυάγιο, και θα λειτουργήσει ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος.  

Άκουσα τον κ. Κασσιμάτη να λέει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, θέλει τον συσχετισμό 1 προς 5 στο δημόσιο, σε ότι αφορά τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις. Του απαντώ, με τα όσα είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αποκλείει κατηγορηματικά την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων ενώ τόνισε, πως επιθυμεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, εργαζομένων – εργοδοτών με ξεκάθαρο όφελος προς τους εργαζόμενους και εργασιακή ευελιξία, δίνοντας έμφαση στη δύναμη της τεχνολογίας.

Πολύ δύσκολο θέμα η εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τα υπέρ και τα κατά αυτής της υπόθεσης και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το περιβάλλον. Εφόσον εκλεγώ Βουλευτής Ζακύνθου, θα ασχοληθώ πολύ επισταμένα με αυτό το ζήτημα.  

Αφότου ανέλαβε η FRAPORT το αεροδρόμιο Ζακύνθου, λειτουργεί πλέον ως αεροδρόμιο. Παλαιότερα είχε πάρα πολλά προβλήματα, τώρα είναι απολύτως λειτουργικό και όλες του οι υπηρεσίες λειτουργούν άψογα.

Ο Σταύρος Κοντονής εξέφραζε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, διέψευσε όλες τις προσδοκίες που το κόμμα του και ο ίδιος, είχαν καλλιεργήσει κάποτε και πέραν μιας στρατιωτικής γέφυρας και ενός ταρτάν στο γήπεδο, δεν έκανε τίποτα άλλο. Στις δικές του ημέρες, η Ζάκυνθος έμεινε πίσω, αλλά ευτυχώς οι ημέρες του τελειώνουν.

Ο κ. Αρετάκης είναι ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική, αγαπά τη Ζάκυνθο και θα κάνει πιστεύω ότι μπορεί για το νησί. Θα κριθεί με αυτά που θα κάνει, όπως και εγώ θα κριθώ με το έργο που θα κάνω.

Η ΝΔ ως μια νέα κυβέρνηση, θα παραλάβει μια κοινωνία εξαντλημένη από την υπερφορολόγηση, μια κοινωνία που βλέπει τα παιδιά της να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ένα αναπτυξιακό πρόσημο, η ΝΔ θέλει να φέρει μια εθνική ανάταση της χώρας, με κοινωνική συναίνεση.

Θα χαρώ με τους συνυποψηφίους μου, να κερδίσουμε την έδρα της Ζακύνθου. Αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: