Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (14:00 - 16:00)
Δημήτρης Πέττας
Mainstream
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019

Γιάννης Κορφιάτης (Περιφερειακός Σύμβουλος «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)

Γιάννης Κορφιάτης
Γιάννης Κορφιάτης
Περιφερειακός Σύμβουλος «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

«Χαιρετώ τους χιλιάδες ανθρώπους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα πλέον, το δίλημμα των Βουλευτικών εκλογών είναι αν ο λαός θα στηρίξει την αντίσταση και τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, ή θα στηρίξει το κεφάλαιο και αυτούς που το υπηρετούν. Εμείς πάντα θα υπερασπιζόμαστε το εργατικό κίνημα.

Πάμε αποφασισμένοι να προτάξουμε τα ζητήματα που αφορούν τον λαό των Ιονίων Νήσων, και βέβαια της Ζακύνθου, με κυριότερο το θέμα της υγείας, που είναι το παν, το ζήτημα του Νοσοκομείου μας. Έντεκα φορές θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Τίποτα δεν λύνεται χωρίς επιμονή, χωρίς τη σύγκρουση με συμφέροντα και νοοτροπίες, που θέλουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Η κα Μπαλού, θα παραμείνει εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκεί που την εξέλεξε ο λαός.

Υπάρχει μια τάση για περαιτέρω συντηρητικοποίηση του λαού, κάτι που φάνηκε και στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, και των εκλογών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αθωώσει πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, συνέχισε την ίδια πολιτική με αυτούς, φορώντας τον μανδύα του αριστερού. Αυτά πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, και αυτά πλήρωσε και ο κ. Γαλιατσάτος στις Περιφερειακές εκλογές, αφού υπηρέτησε την κυβερνητική πολιτική.

Άκουσα τον Γαλιατσάτο να λέει, ότι για την ήττα του έφταιξαν και οι άλλες αριστερές δυνάμεις που δεν τον στήριξαν. Τώρα τις θυμήθηκε αυτές τις αριστερές δυνάμεις; επί τέσσερα χρόνια τις είχε ξεχάσει.

Υπάρχει μια έντονη διαμάχη μεταξύ του ξενοδοχειακού κεφαλαίου και αυτού που θα κάνει τις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Εμείς έχουμε πει ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρεί δημόσια περιουσία, η οποία ανήκει στον λαό. Θα έχουμε πρόβλημα όταν φτιαχτούν οι πλατφόρμες εξόρυξης. Θέματα που έχουν να κάνουν με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, ακόμα και την οπτική ρύπανση, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τον τουρισμό. 
Χρειάζεται πίεση, οργανωμένο λαϊκό κίνημα, να ξεσηκωθεί ο λαός για να μην αφήσει τις πολυεθνικές να κάνουν εξόρυξη υδρογονανθράκων.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: