Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019  
radio image
Now On Air (16:00 - 20:00)
Stigma Djs Blog
Mainstream, Lounge
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019

Κώστας Ζαχαριάδης (Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ)

Κώστας Ζαχαριάδης
Κώστας Ζαχαριάδης
Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

«Τώρα που το σκέφτομαι, συνειδητοποιώ πόσο δύσκολο καλοκαίρι θα περνάγαμε, ένα προεκλογικό καλοκαίρι, αν πηγαίναμε για εκλογές τον Οκτώβριο και όχι στις 7 Ιουλίου. Τώρα θα κρίνει ο λαός ποια πολιτική θέλει.

Εμείς ουδέποτε θεωρούσαμε τους εαυτούς μας ως μόνιμους κυβερνήτες, ή νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας. Όταν διαπιστώθηκε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μια ανακολουθία, αποφάσισε ο Πρωθυπουργός να πάμε σε πρόωρες εκλογές, και αυτή ήταν μια άκρως δημοκρατική απόφαση που δείχνει και την ευαισθησία που έχουμε. Είναι πράγματι δύσκολο να ανατρέψουμε τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά όχι αδύνατον. Είναι σαν να έχουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, σαν και αυτούς που αρέσουν και στον κ. Μητσοτάκη, όπου στο ημίχρονο είμαστε πίσω στο σκορ, αλλά το παιχνίδι λήγει με τη λήξη του ματς.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι άμα χάσεις στις Ευρωεκλογές, δεν μπορείς να νομοθετήσεις. Το ότι επισπεύσθηκαν οι εκλογές, δεν σημαίνει ότι παύει το κοινοβουλευτικό έργο. Είχαμε μια σειρά από θέματα που είχαμε προγραμματίζει να περάσουμε από την βουλή προς ψήφιση μέχρι το τέλος της θητείας μας, τα οποία τώρα συμπιέζονται αναγκαστικά μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Θεωρούμε αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό του ποινικού κώδικα.
Χθες εγκρίθηκαν μόνο τέσσερεις τροπολογίες, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν κάνουμε κανένα ρουσφέτι και είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Φυσικά και εμείς, αύριο Παρασκευή, θα ψηφίσουμε την μη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Σιγά μην αφήναμε τη ΝΔ να πει μετά ότι αφού δεν έγινε, τώρα εμείς δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, η οποία ΝΔ, δυστυχώς, δεν προτίθεται να μετέχει στην αυριανή ψηφοφορία, κάτι που με κάνει να ανησυχώ.

Δεν επαληθεύθηκαν οι προσδοκίες του φίλου της ΝΔ του κ. Σόιμπλε, ούτε του ΔΝΤ. Οι στόχοι επιτεύχθηκαν, άρα τώρα μπορούσαμε να νομοθετήσουμε την μη μείωση των συντάξεων και την μη μείωση του αφορολόγητου ορίου. Εμείς δίνουμε τις εξετάσεις μας απέναντι στον λαό, η ΝΔ τις δίνει σε αυτούς που την στηρίζουν στο Ε.Λ.Κ. Εμείς καλούμε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΚΙΝ.ΑΛ, να ψηφίσουν αύριο στη μη μείωση του αφορολόγητου, γιατί με αυτό το ισχυρό χαρτί μιας ευρείας ψηφοφορίας, θα πάει ο αυριανός Υπουργός Οικονομικών, όποιος και αν είναι αυτός, στο Euro group, και θα τους πει «μάγκες, παιδιά η Ελληνική Βουλή με ισχυρή πλειοψηφία, δεν θέλει να μειωθεί το αφορολόγητο».

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν μη αναμενόμενο για εμάς. Είναι σύνθετο το μήνυμα της κάλπης, μπορεί ένα κομμάτι του λαού να θέλει τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί ένα άλλο κομμάτι να διαφωνεί σε κάποιες δικές μας επιλογές.

Προσωπικά, θα βοηθήσω το κόμμα, από όποια θέση με επιλέξει για να το υπηρετήσω.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: