Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019

Διονύσης Μποτώνης (Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου, ΚΙΝ.ΑΛ)

Διονύσης Μποτώνης
Διονύσης Μποτώνης
Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου, ΚΙΝ.ΑΛ

«Είμαστε προσγειωμένοι, κάνουμε έναν καθαρό και τίμιο αγώνα, για να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας, για να έρθουν πάλι κοντά μας οι δημοκρατικοί πολίτες. Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έφερε την αξιοπρέπεια στον Έλληνα. Ο δικός μας χώρος έχτισε την Ελλάδα, δημιούργησε μια διαφορετική μια καλύτερη Ελλάδα.

Η ΝΔ προηγείται σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Θεωρώ ότι το ΚΙΝ.ΑΛ μπορεί να πιάσει διψήφιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές. Εμείς, δεν θα συμπράξουμε με τη ΝΔ, δεν θα γίνουμε κολαούζος, ή ένα συμπλήρωμα ενός μεγάλου κόμματος. Είμαστε αυτόνομοι, δεν θα γίνουμε ΑΝΕΛ. Θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε σε εθνικά ή άλλα μεγάλα θέματα, όπως στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα δεχτούμε όμως υπουργικές καρέκλες, γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Θα αναγκαστούμε, με ψήφο ανοχής, να στηρίξουμε τη ΝΔ, για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, γιατί η καθαρή απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία.

Οι απλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια καρέκλα, ως ένα βόλεμα. Είναι οι ίδιοι που μας λοιδόρησαν, μας έβρισαν, μας συκοφάντησαν, μας ταπείνωσαν και με αυτούς δεν θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση, όπως για παράδειγμα ο κ. Μωραίτης, που παράτησε τον χώρο του για να πάρει μια θέση σε ένα Υπουργείο.

Και ο Σταύρος Κοντονής μας απαξίωσε. Θυμάμαι, σε μια συνάντησή μας μου είχε πει «δεν ντρέπεσαι που παραμένεις σε αυτόν τον χώρο, να είσαι ακόμα με τους κλέφτες, τα παιδιά του Τσοχατζόπουλου;». Πράγματι, κάποιοι άνθρωποι ήταν ο απόπατος, μόλυναν το ΠΑΣΟΚ αλλά απομακρύνθηκαν από τον χώρο μας και μετά μόλυναν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη Ζάκυνθο ο κ. Κοντονής έκανε τέσσερεις πυλώνες στο στάδιο και ένα ταρτάν. Τι άλλο έκανε; Τον περίμενα πιο δυναμικό, έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά δεν το έκανε. Ήταν απών ο Βουλευτής.

Εγώ έργα στο νησί επί Κοντονή δεν βλέπω, όταν τα δω θα πω κάτι καλό. Όλο για χρηματοδοτήσεις ακούω. Πήγα στο ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο, και είδα μια τραγική εικόνα. Ο Βουλευτής πρέπει να παρεμβαίνει δυναμικά. Κάποτε έλεγε και κάποια πράγματα, τώρα δεν μιλά καν. Θέλω έναν αγωνιστή Βουλευτή.

Η κατάσταση στο λιμάνι μας σήμερα είναι τραγική και για αυτό έχει ευθύνη ο Κοντονής γιατί αυτός διόρισε πρόεδρο στο Λιμενικό Ταμείο τον ξάδερφό του Άκη Ζήβα.
Φεύγουν οι γιατροί από το Νοσοκομείο, είτε γιατί παίρνουν άθλιους μισθούς, είτε γιατί εργάζονται υπό τραγικές συνθήκες. Που ήταν ο βουλευτής να νοιαστεί για το νοσοκομείο μας;

Βουλευτής σαν τον Δημήτρη Μαρούδα δεν θα ξαναπεράσει από τη Ζάκυνθο. Επί Σταύρου Κοντονή δεν έγινε τίποτα.

Την προσεχή Παρασκευή θα βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να στηρίξει την προσπάθεια μας ο γραμματέας του κόμματος κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: