Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019

Κική Καρυδάκη (Υποψήφια Βουλευτής Ζακύνθου, ΣΥΡΙΖΑ)

Κική Καρυδάκη
Κική Καρυδάκη
Υποψήφια Βουλευτής Ζακύνθου, ΣΥΡΙΖΑ

«Οι στρατευμένοι άνθρωποι όπως εγώ, βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, όχι στα εύκολα. Είμαι ένας απλός στρατιώτης που ενώνει τη φωνή του με όλους τους ψηφοφόρους που αναζητούν μια καλύτερη μέρα.

Είχαμε πράγματι κάποιες ελλείψεις, κάποιες παραλείψεις, ακούω και σε προσωπικό επίπεδο κάποια παράπονα, αλλά στο επίπεδο των πολλών, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια πολύ καλή κυβερνητική πολιτική. Παραλάβαμε ένα απαξιωμένο κράτος, ένα διαλυμένο κράτος, αλλά πλέον έχουμε επαναφέρει τα πράγματα, συνομιλούμε επί ίσους όρους με τους εταίρους μας.

Είμαι κομμάτι της κοινωνίας, έζησα την οικονομική κρίση, την βίωσα στο πετσί μου, αλλά ας αναρωτηθούμε όλοι ποιοι μας έφεραν εκεί.

Σήμερα, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία. Βρήκαμε άδεια ταμεία και παραλάβαμε μια τεράστια ανεργία, την οποία και μειώσαμε. Βρήκαμε 30 δις ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών προς το κράτος, και τώρα τους δίνουμε διέξοδο, με τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Με το που βγήκαμε από τα μνημόνια, είχαμε προγραμματίσει μια σειρά κοινωνικών μέτρων, τα οποία θα γίνονταν σε έναν ορίζοντα κάποιων μηνών, όμως λόγω των πρόωρων εκλογών, έγιναν σε είκοσι ημέρες. Αυτά όμως είχαν προγραμματιστεί, δεν ήταν προεκλογικές παροχές.

Αναγκαστήκαμε να απαντάμε συνεχώς στα ψέματα των αντιπάλων μας, να προσπαθούμε συνεχώς να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να μπούμε, να διεισδύσουμε στον κόσμο, να αναδείξουμε το πρόγραμμα και τα έργα μας. Αυτό ήταν το έλλειμά μας.

Ο Σταύρος Κοντονής, κατόρθωσε να πάρει χρηματοδοτήσεις η Ζάκυνθος, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και Δήμου, για έργα υποδομών που δεν είχαν γίνει ποτέ. Μπορούμε να έχουμε έναν Δήμο πρότυπο, αρκεί και η Δημοτική Αρχή να μπορεί να αξιοποιήσει αυτά τα κονδύλια. Μέσα σε δύο μήνες έγινε το έργο της Πλατείας Σολωμού, που ήταν μπλοκαρισμένο για δύο χρόνια. Έγιναν αθλητικά έργα, δόθηκε η πριμοδότηση των μαθητών, είχαμε τη νέα γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη, σειρά αντιπλημμυρικών έργων, και η ενίσχυση των σεισμόπληκτων.

Ο Σταύρος Κοντονής ήταν από τους πρώτους που είχε αρνηθεί τον Λίβα, αλλά όταν η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η κυβέρνηση χρηματοδότησε, τόσο την οριστική διαχείριση, όσο και την ενδιάμεση λύση. Η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στον Δήμο. Ο Λίβας πάντως θα δημιουργήσει πρόβλημα στη νέα δημοτική αρχή, δεν θα έχει πολύ χρόνο ζωής.

Εγώ ήμουν αντίπαλος του κ. Αρετάκη στις δημοτικές εκλογές, όπως και ο Σταύρος Κοντονής, από τι στιγμή που είχαμε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον κ. Κασσιμάτη. Τα καλά λόγια του κ. Κοντονή προς τον κ. Αρετάκη δεν σημαίνουν κάτι, πλην ενός πολιτικού πολιτισμού. Από εκεί και πέρα, οι ψηφοφόροι είναι οι μόνοι που γνωρίζουν, στο γιατί δεν επιβράβευσαν τον Αντώνη Κασσιμάτη, τον μόνο που άσκησε σοβαρή αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τη ΔΗΜΑΡ, έκαναν το ΚΙΝ.ΑΛ και η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε. Οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ήρθαν κοντά μας, γιατί είδαν την ηγεσία του κόμματός τους να τους προδίδει.

Δεν άλλαξε η πολιτική του ΚΙΝ.ΑΛ επειδή έφυγε ο Βενιζέλος. Η κα Γεννηματά μας κάνει σκληρή αντιπολίτευση, μας χτυπά λυσσαλέα θα έλεγα, γιατί το κόμμα της έχασε την πρωτοκαθεδρία στις προοδευτικές δυνάμεις. Παράλληλα γλυκοκοιτάζει τη ΝΔ.     

Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, στους πολίτες που ζητούν αξιοπρέπεια στη ζωή τους, που ζητούν ένα καλύτερο αύριο. Φέραμε τη χώρα και τους Έλληνες στο ξέφωτο.

Ένα μεγάλο κομμάτι της ευθύνης των μέτρων που έχουν παρθεί για τη Ζάκυνθο, οφείλονται στον Σταύρο Κοντονή. Αν χαθεί η έδρα στη Ζάκυνθο όλοι θα έχουμε μερίδιο ευθύνης, όχι μόνο ο Σταύρος Κοντονής.

Νίκη για εμάς, σε πανελλαδικό επίπεδο, θα είναι η μη αυτοδυναμία της ΝΔ, που η ίδια επαγγέλλεται και η δική μας συσπείρωση για να ανεβάσουμε το ποσοστό μας, και γιατί όχι, να κερδίσουμε εμείς τις εκλογές. Εγώ πιστεύω στην ανατροπή.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: