Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019

Διονύσης Κλάδης (Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Διονύσης Κλάδης
Διονύσης Κλάδης
Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενος το όνομα της αριστεράς, έφερε ένα καίριο χτύπημα στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα πάλης, αλλά εμείς επιμένουμε και λέμε ότι ο λαός οφείλει να σηκώσει ανάστημα. Θέλουμε τον λαό στους δρόμους, να μην περάσει η νέα σχεδιασμένη αντιλαϊκή πολιτική.

Για εμάς το διακύβευμα των εκλογών, είναι να μπει ένα τέλος στην εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων, αρχικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της λεγόμενης μεταμνημονιακής εποχής.

Τώρα, το δίλλημα είναι αν θα εφαρμοστούν πολιτικές που μας έρχονται από έξω, είτε με ΝΔ κυβέρνηση, είτε με ΣΥΡΙΖΑ. Θα δούμε αν η ΝΔ ως κυβέρνηση, εφαρμόσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, που θα τα βαφτίσει ως ένα 4ο ή και 5ο μνημόνιο.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης αναγγέλλει νέα μέτρα και απολύσεις, μιλά για προσλήψεις στο δημόσιο με την αναλογία ένας προς πέντε, για επταήμερη εργασία και σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν την απάντησή τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σε τοπική αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές, συγκέντρωσε 90 χιλιάδες ψήφους, κατάφερε όπου μετείχε με ψηφοδέλτιο, να εκλέξει δημοτικούς συμβούλους και πλέον τώρα, στον πολύ πιο δύσκολο στίβο των εθνικών εκλογών, καλείται να παλέψει, σε ένα τοπίο στο οποίο δεν μας προβάλλουν τα ΜΜΕ όπου μας έχουν βάλει σε μια λογική αφωνίας και περιθωρίου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως μια ριζοσπαστική και επαναστατική αριστερή δύναμη, θεωρείται από τους κυβερνώντες ως μια επικίνδυνη για αυτούς ψήφος.

Άμεσα πρέπει να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, οι οποίοι προωθούν την μαύρη εργασία, την ανασφάλιστη εργασία.

Φυσικά και έχουμε διαφορές με το ΚΚΕ, όπως και με άλλες αριστερές δυνάμεις. Το ΚΚΕ πάει σε μια λογική ότι η πολιτική του κεφαλαίου θα ανατραπεί από τον λαό κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ άλλες αριστερές δυνάμεις, απλά κάνουν λόγο για διαχείριση της εξουσίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον λαό άμεσα, τώρα, να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Εμείς καλούμε τον λαό σε μια ανατροπή.

Βλέπω πολλά συμφέροντα να πανηγυρίζουν στη Ζάκυνθο για το Open Mall, αλλά ποιοι είναι αυτοί που χαίρονται; Είναι κάποιοι επιχειρηματίες που θα κερδίσουν χρήμα, όταν οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν ανασφάλιστοι με 400 ευρώ τον μήνα. Αυτή την ανάπτυξη ονειρεύονται.

Εμείς θέλουμε να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο πραγματικός του αντίπαλος, και με μια δυναμική κινηματική δράση να οικοδομήσει ένα καλύτερο για αυτόν αύριο.

Εμείς βάζουμε τον πήχη στην επόμενη μέρα, δεν μιλάμε για ποσοστά. Εμείς είμαστε η πραγματική φωνή της αντίστασης.»    

 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: