Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019

Διονύσης Ακτύπης (Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου, ΝΔ)

Διονύσης Ακτύπης
Διονύσης Ακτύπης
Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου, ΝΔ

«Έχω μαζί μου τους αγνούς νεοδημοκράτες, αυτούς που επιζητούν μια πολιτική αλλαγή, που εμπιστεύονται τόσο τη ΝΔ, όσο και εμένα προσωπικά. Στο χέρι μας θα είναι, αν θα κρατήσουμε αυτό το εκλογικό σώμα που θα μας ψηφίσει και που έχει μεγάλες προσδοκίες από εμάς.

Ευχαριστώ τον Σταύρο Κοντονή για αυτά που λέει δημόσια για μένα, γιατί με δυναμώνει και με καθιστά ως τον κύριο αντίπαλό του. Την εποχή που ήμουν στον Δήμο Ζακύνθου, τον είχα δικηγόρο και θα μπορούσα να αποκαλύψω πολλά πράγματα για αυτόν, αλλά εγώ οδηγώ το κάρο, και δεν θα πέσω στο δικό του επίπεδο. Πάντως, αν έχει στοιχεία εναντίον μου, για την εποχή εκείνη, τον προκαλώ να τα δημοσιοποιήσει, εδώ είμαστε να τα πούμε όλα. Ασχολείται άνευ λόγου με εκείνη την περίοδο, όπου κανείς δεν έχει να μου προσάψει κάτι, το αντίθετο να με επικροτήσει που κράτησα όρθιο τον Δήμο.

Aς μας πει ο κ. Κοντονής γιατί είναι πλέον persona non grate στο κόμμα του, γιατί του γύρισε την πλάτη ο κ. Τσίπρας και γιατί στην Αθήνα δεν θέλουν ούτε να τον ακούνε.

Το νησί είναι βαλτωμένο, γιατί ο κ. Κοντονής χειρίστηκε λάθος πολλά ζητήματα, όπως το θέμα των απορριμμάτων.

O κ. Κοντονής ξέχασε ακόμη και να κάνει Υπουργική απόφαση τη μοριοδότηση των μαθητών της τρίτης λυκείου, θα το κάνουμε εμείς αυτό ως η επόμενη κυβέρνηση.

Φυσικά και τα έχω καλά με τους επιχειρηματίες και το επιχειρείν. Είναι προσωπική η άποψη του κ. Χρήστου Ξένου, από τη μια να λέει καλά λόγια για τον κ. Κοντονή, και από την άλλη να προτρέπει τους πολίτες να εκλέξουν έναν ξενοδόχο. Του λέω λοιπόν του κ. Ξένου να μην φοβάται, τα αγνά του συμφέροντα, μπορεί να τα διασφαλίσει και ένας Βουλευτής που δεν είναι ξενοδόχος αλλά γιατρός.

Μας απασχολεί το θέμα της ασφάλειας. Θα στελεχώσουμε τα σώματα ασφαλείας. Πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία στην αστυνομία, να σταματήσει ο αστυνομικός να κάνει δουλειές γραφείου.
Τώρα που θα αλλάξει Βουλευτή το νησί, θα σταματήσουν δέκα αστυνομικοί και ένα περιπολικό να απασχολούνται μόνιμα ως προσωπική ασφάλεια του κ. Κοντονή. Δεν λέω ότι ένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν πρέπει να προστατεύεται, αλλά ήταν υπερβολική αυτή η φύλαξη σε τέτοιο βαθμό.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου, που δίνει τη δυνατότητα σε βαρυποινίτες και τρομοκράτες να αποφυλακίζονται, θα αλλάξει. Είναι δυνατόν να θέλεις να αποφυλακίσεις αμετανόητους τρομοκράτες; Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ευαισθησία σε τέτοιους ανθρώπους, εγκληματίες τρομοκράτες.

Όλο για χρηματοδοτούμενα έργα ακούμε από τον κ. Κοντονή και έργα δεν βλέπουμε. Για ποια χρηματοδότηση του νοσοκομείου μιλάει;

Άμεσα, θα υπάρξουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας, προσλήψεις δύο χιλιάδων νοσηλευτών. Πρέπει επίσης να βελτιωθεί και το μισθολογικό κομμάτι των γιατρών στη δημόσια υγεία. Το νοσοκομείο Ζακύνθου πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό, και μάλιστα άμεσα. Θα διοριστούν σε όλα τα νοσοκομεία μάνατζερ με ικανότητες να διοικήσουν.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαστε επί τέσσερεις μήνες χωρίς ορθοπεδικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζάκυνθου γιατί χάλασε το ακτινοσκοπικό μηχάνημα και η διοίκηση του νοσοκομείο, δεν είχε καν ενημερώσει ως όφειλε την 6η Υ.Π.Ε. προκειμένου να το επισκευάσει. Για όλα λοιπόν φταίμε εμείς οι γιατροί; Εμείς απαξιώνουμε το νοσοκομείο ή το νοσοκομείο απαξιώνεται από μόνο του;

Φυσικά και θα ζητήσω άρση της Βουλευτικής μου ασυλίας, εφόσον εκλεγώ και αν κληθώ κατηγορούμενος για κάτι.
Για τον θάνατο της συμπολίτισσάς μας, επισημαίνω ότι πραγματογνώμονες και εμπειρογνώμονες της υπόθεσης, λένε ότι δεν διαπιστώθηκε ιατρική αμέλεια. Υπάρχουν ωστόσο σκοτεινά σημεία στην όλη υπόθεση, για το τι έγινε, ή τι δεν έγινε, κατά τη διάρκεια που η θανούσα ήταν στο νοσοκομείο του Ρίου. Αυτή η υπόθεση θεωρώ ότι ήταν μια στοχευμένη πολιτική δίωξη εις βάρος μου γιατί γνώριζαν ότι εγώ θα ήμουν ο κύριος πολιτικός αντίπαλος του κ. Κοντονή.
Αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους, θα κληθεί ο κ. Κοντονής να μας πει πως έβγαλε τα συμπεράσματά του, για τα όσα είχε πει εναντίον μας.

Πέραν της υγείας, υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα για τη Ζάκυνθο, όπως τα απορρίμματα, ο βιολογικός και η ρύπανση, θέματα που πρέπει να εξετάσουμε. Επίσης πρέπει να δούμε και το τουριστικό ζήτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ρουσφετολογικές προσλήψεις, φίλων, σογιών και άλλων. Προσωπικά εγώ, από την εποχή που ήμουν Δήμαρχος, έχω αποδείξει ότι δεν κρίνω κομματικά τις προσλήψεις. Είχα τότε συνεργαστεί με ανθρώπους που δεν ανήκαν στον δικό μου πολιτικό χώρο φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αν υπάρχουν τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί για τη Ζάκυνθο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κοντονής, αν και δεν τα έχουμε δει ακόμα, ασφαλώς και θα τα αξιοποιήσουμε για το νησί. Έχω δώσει δείγμα γραφής, ότι πρωτίστως με ενδιαφέρει η κοινωνία, είμαι κοντά στη κοινωνία, και την κοινωνία θα εξυπηρετήσω.

Πλειστηριασμοί γίνονταν και πάντα θα γίνονται, όμως πρέπει να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και τους αληθινά αδύναμους οικονομικά. Να βρούμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και αυτοί να πληρώσουν, όχι όμως να χάσουν το σπίτι τους οι κοινωνικά αδύναμοι.

Πρέπει να πάμε γρήγορα σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να σταθεί όρθια η χώρα, στα δικά της πόδια.

Είναι καθορισμένα τα όρια της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ. Η Τουρκία προκαλεί και εμείς δεν θα απεμπολήσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα σύνορά μας, προστατεύονται από την Ε.Ε, και δεν θα επιτρέψουμε να μας απειλήσει κανείς.

Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, ότι τα Μακεδονικά μας προϊόντα είναι Ελληνικά. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, και δεν θα αποδεχτούμε καταστάσεις που τα Σκόπια επιδιώκουν. Δεν θα αφήσουμε την Μακεδονία μας στο έλεος του θεού, η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Ο κ. Κοντονής, θέλει από μόνος του, να μην είναι αρεστός στην κοινωνία και στους πολιτικούς του αντιπάλους. Προσωπικά, έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους, όμως χτυπήματα κάτω από το τραπέζι και λάσπη δεν ανέχομαι. Εγώ δεν ακολουθώ τον δρόμο που ο κ. Κοντονής ακολουθεί. Όπως και να έχει, μου είναι αδιάφορος.

Πολύ το τρέξιμο αυτό το δεκαπενθήμερο του προεκλογικού αγώνα, αλλά οι αντοχές και το ηθικό είναι ακμαία.»     


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: