Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019

Χρήστος Καραπάνος (Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου)

Χρήστος Καραπάνος
Χρήστος Καραπάνος
Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

«Σχεδόν όλοι θεωρούσαμε βέβαιο ότι θα χάναμε στις εθνικές εκλογές, με δεδομένο και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όμως καταφέραμε και κρατήσαμε τα ποσοστά μας και θα έλεγα ότι το εθνικό αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Η ΝΔ, πήρε ψήφους από το κέντρο, την κεντροδεξιά αλλά και από τη Χρυσή Αυγή.

Για τη Ζάκυνθο, είχαμε ένα πολύ χειρότερο αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Αποδείχτηκε ότι η ΝΔ ήταν πάρα πολύ συσπειρωμένη, σε σχέση με άλλα χρόνια και ίσως αυτή να ήταν και η μεγάλη διαφορά με εμάς. Ήταν ομόψυχα ενωμένη η ΝΔ στη Ζάκυνθο.

Η πορεία του Σταύρου Κοντονή, κυρίως για το νησί, ήταν πάρα πολύ σημαντική, άρα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμάς, να βρούμε αντίστοιχα ισχυρά πρόσωπα που θα στελέχωναν το ψηφοδέλτιό μας. Το επιδιώξαμε, αλλά τα μεγέθη ήταν ανόμοια. Ο κ. Μαρκουτσάς και η κα Καρυδάκη έδωσαν τον αγώνα τους, αλλά επί της ουσίας μπήκαν στο ψηφοδέλτιο για να βοηθήσουν τον Σταύρο Κοντονή.

Σαφώς και ένα πρόσωπο μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά εμείς λειτουργούμε συλλογικά και εγώ δεν χρεώνω προσωπικά ήττες ή νίκες. Επαναλαμβάνω, ότι η ΝΔ πήρε το κέντρο και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το αποτέλεσμα.

Πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλαγές που δεν έγιναν, είτε για αντικειμενικούς, είτε για υποκειμενικούς λόγους. Πρέπει να επεξεργαστούμε πάρα πολλά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, που η αριστερά πρέπει να δει διαφορετικά πολλά πράγματα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: