Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (22:00 - 24:00)
Stigma Djs
Stigma Playlist
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019

Διονύσης Ακτύπης (Βουλευτής Ζακύνθου)

Διονύσης Ακτύπης
Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

«Στη Ζάκυνθο διευρύναμε το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ γιατί πήραμε ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αφενός εκφράστηκε στην κάλπη μια σαφέστατη δυσαρέσκεια των πολιτών που θεώρησαν ότι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου οι συμπατριώτες μας εμπιστευτήκαν το πρόγραμμά μας και εμένα προσωπικά, για αυτό και μας δόθηκε η θετική ψήφος που ζητήσαμε. Θεωρώ ότι αυτά τα στοιχεία έκριναν το αποτέλεσμα της Ζακύνθου.

Μπορεί να βγήκα πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές γιατί ήμουν ο πιο γνωστός, αλλά η νίκη ανήκει και στους τρεις μας. Χωρίς τις ψήφους των δύο συνυποψήφιων μου δεν θα εκλεγόμουν Βουλευτής. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Τετράδη και τον κ. Καλόφωνο οι οποίοι έδωσαν μια δυνατή μάχη μέχρι τέλους. Έτσι είναι η ζωή, έχει νίκες και ήττες και εγώ έχω βιώσει και τα δύο.

Από την αναστάτωση που είχε προκληθεί, λόγω της καθυστέρησης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου, δημιουργήθηκε ένας εκνευρισμός και υπήρχε αρχικά η αίσθηση σε ψηφοφόρους μας ότι θα χανόταν ακόμα και η έδρα. Τελικά αποδείχτηκε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν έπαιξε ρόλο αφού η νίκη μας ήταν πολύ μεγάλη όπως και η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έβλεπα ότι ερχόταν η νίκη της ΝΔ, και η δική μου προσωπικά γιατί έβλεπα ότι ο κόσμος με εμπιστευόταν, άνθρωποι που με γνωρίζουν χρόνια και ξέρουν τι έχω προσφέρει ως γιατρός, ως πολιτευτής στο κόμμα αλλά και ως πρώην Δήμαρχος.

Η νίκη του κόμματος αλλά και η προσωπική μου νίκη τελείωσε τη βραδιά των εκλογών, τώρα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δόθηκε. Τώρα θα πρέπει να πετύχουμε πάνω στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε. Τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ήπιοι και όχι αλαζόνες. Εμείς ήρθαμε για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε, όπως έκαναν άλλοι. Η ΝΔ δεν διακατέχεται από ρεβανσισμούς, ούτε από κάποια τιμωριτική διάθεση, ουδέποτε το έκανε. Αν δεν δείξουμε ότι έχουμε αντιληφθεί την ευθύνη που αναλάβαμε, μέσα σε μία διετία, ο λαός θα μας γυρίσει την πλάτη.

Ως βουλευτής, σαφώς και θα πρέπει να βρίσκομαι συχνά στην Αθήνα αλλά δεν θα αλλάξει η ζωή μου, δεν θα αλλάξουν οι συνήθειες μου, οι δραστηριότητες και οι φίλοι μου. Θα παραμείνω ο ίδιος άνθρωπος, ένας απλός άνθρωπος που θα προσπαθήσει να πετύχει το καλύτερο για τη Ζάκυνθο.
Θα διατηρήσω πολιτικό γραφείο στο νησί και θα έρχομαι κάθε Σαββατοκύριακο γιατί θέλω να είμαι κοντά στους συμπατριώτες μου, να ενημερώνομαι για τα προβλήματά τους.

Δυστυχώς θα απουσιάσω από το Νοσοκομείο Ζακύνθου και από την Ορθοπεδική Κλινική, που δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο περιστατικών, ειδικά την θερινή περίοδο με την αύξηση των τροχαίων. Στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσω όσο μου επιτρέπεται και πέραν των άλλων θα καταβάλω προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η κλινική τουλάχιστον με την πρόσληψη ενός ακόμα επικουρικού γιατρού.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό, να ζητήσω μια συγνώμη από τους συμπολίτες μου, που πιθανόν κάποια στιγμή δεν μπόρεσα να εξυπηρετήσω στο νοσοκομείο, είτε γιατί δεν είχα χρόνο, είτε γιατί πιθανότατα ήμουν υπό πίεση. Το αναφέρω, επειδή κάποιοι πιάστηκαν από αυτό και έλεγαν να μην ψηφιστώ.

Στη Ζάκυνθο δεν νίκησε καμιά «λαϊκή ΝΔ», νίκησε η ΝΔ και εν πάση περιπτώσει, εγώ προσωπικά, δεν έχω ορίσει τον εαυτό μου σε κάποια πτέρυγα ή τάση της ΝΔ.

Πάντα είχαμε στη Ζάκυνθο εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δυστυχώς ουδέποτε ξεπεράστηκαν πλήρως. Υπήρχε και υπάρχει, μια εσωκομματική ομάδα στη ΝΔ, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο, διαχρονικά, δεν ήθελε να εκλεγεί Βουλευτής από τη ΝΔ. Ίσως ο λόγος που λειτουργούσε έτσι αυτή η ομάδα, ή κάποια πρόσωπα, ήταν γιατί δεν ήθελαν κάποιον να είναι πάνω από αυτούς. Αυτή η μικροπολιτική γινόταν επί χρόνια αλλά τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Εμείς, θα πρέπει να πλησιάσουμε αυτή την ομάδα, να μιλήσουμε μαζί τους, να δούμε γιατί λειτουργούν έτσι και να τους πείσουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι.

Είναι πολλά τα προβλήματα στη Ζάκυνθο, η εικόνα που έχει σήμερα το νησί μας δεν μας τιμά. Με την υγεία στο νοσοκομείο, με τα λύματα, με τον τουρισμό, με την παραβατικότητα αλλά και με τα σκουπίδια όπου ενδεχομένως θα πρέπει να βοηθήσουν και ιδιώτες, να γίνει σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μίλησα με τον νέο Δήμαρχο κ. Αρετάκη για όλα αυτά, θα συνεργαστούμε στενά και θα συναντηθούμε εκ νέου. Μαζί και με την κα. Κράτσα από κοινού και ταυτόχρονα θα παλέψουμε σε όλα τα μέτωπα για όλα αυτά τα ζητήματα.»       


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: