Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Νίκος Τσίπηρας (Πρόεδρος επιτροπής παρακολούθησης έργων στον Λίβα, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Νίκος Τσίπηρας
Νίκος Τσίπηρας
Πρόεδρος επιτροπής παρακολούθησης έργων στον Λίβα, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

«Είχαμε χθες την πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής παρακολούθησης των έργων στον Λίβα. Διαπιστώθηκε ότι επί της ουσίας εξελίσσεται ομαλά το πρώτο υποέργο, δηλαδή η κατασκευή του δρόμου, ενώ αποφασίστηκε να προταθεί στην οικονομική επιτροπή του Δήμου, η επαναδημοπράτηση του έργου που αφορά τον διορισμό του τεχνικού συμβούλου, καθώς και το ποσό της αμοιβής του.
Το κύριο και βασικότερο είναι η κατασκευή του κλειστού εργοστασίου, του οποίου η δημοπράτηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Πρέπει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουν οι όλες διαδικασίες, έχουμε ήδη την χρηματοδότηση του πρώτου κυττάρου και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δημοπρατηθεί και το έργο του δεύτερου κυττάρου.

Ωστόσο ο νέος Δήμαρχος κ. Αρετάκης, που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση, έχει κάποιες ενστάσεις για την όλη διαχείριση και θα ζητήσει επισκεπτόμενος τα αρμόδια Υπουργεία, να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει μέτρα για την πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής του Λίβα και ήδη συνεργάζονται πάνω σε αυτό, ο ΦΟΔΣΑ, το Δασαρχείο και η Πυροσβεστική.

Σημαντική εξέλιξη η ανάληψη της λειτουργίας του ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο, από την Ελληνική εταιρία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε, όπου άμεσα και για το επόμενο εξάμηνο, θα μεταφερθούν δύο χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών εκτός Ζακύνθου. Εν συνεχεία προβλέπεται η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΚΔΑΥ.»        


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: