Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Διονύσης Γάσπαρος (Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Νομάρχης Ζακύνθου, πρώην Βουλευτής Ζακύνθου)

Διονύσης Γάσπαρος
Διονύσης Γάσπαρος
Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Νομάρχης Ζακύνθου, πρώην Βουλευτής Ζακύνθου

«Είναι δεδομένο ότι η τωρινή Δημοτική Αρχή απέτυχε παταγωδώς στο θέμα της διαχείρισης και κυρίως στην αποκομιδή. Πλέον πρέπει να συνεργαστούν στενά η νέα Περιφερειάρχης, ο νέος Βουλευτής και ο νέος Δήμαρχος, για να επιλυθούν όλα τα ζητήματα.

O νέος εκλογικός νόμος δίνει στον νέο Δήμαρχο, που ναι μεν εκλέχτηκε, αλλά με μειοψηφία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, την ευθύνη επίλυσης πολλών ζητημάτων. Είναι θετικό ότι η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα βοηθήσει τους δημάρχους όλη της χώρας να διοικήσουν το δήμο τους.
Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να βάλουμε πίσω το εγώ μας, να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε για το καλό της Ζακύνθου.

Είχαμε τρεις κατηγορίες ανθρώπων, σε ότι αφορά την διαχείριση των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο. Η πρώτη κατηγορία ήταν αυτών που δήλωναν υπέρ του Λίβα, η δεύτερη κατηγορία ήταν αυτών που δήλωναν κατά του Λίβα και η τρίτη κατηγορία, στην οποία ανήκω και εγώ, ήταν αυτών που ήθελαν να είναι καθαρό το νησί, χωρίς να τους ενδιαφέρει η χωροθέτηση.
Εμείς θέλουμε να είναι καθαρό το νησί από τα σκουπίδια και ταυτόχρονα να ελέγξουμε τι έχει γίνει και τι έχει δρομολογηθεί για να γίνει στον Λίβα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι τιμή για έναν πολιτικό να ελέγχεται.

Για τα έργα στο Λίβα θα πρέπει να ελέγξουμε αν έγιναν όλα τα νόμιμα, αν τηρήθηκαν όλες οι περιβαλλοντικές μελέτες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει αυστηρός έλεγχος για να διερευνηθεί γιατί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης σχεδιάστηκε με σκοπό η μελέτη, η κατασκευή και η διαχείριση να γίνει από τον ίδιο άνθρωπο. Είναι θέμα προς εξέταση γιατί η Δημοτική Αρχή δίνει μελέτη και κατασκευή στο ίδιο πρόσωπο. Το ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική επιλογή με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών είναι δικαιολογία που εύκολα μπορεί ο να βρει ο καθένας. Ανακαλύπτεις δικαιολογίες αν θες.

Όσοι δεν ήθελαν τον Λίβα, έμειναν μόνο στα λόγια, χωρίς να έχουν να προτείνουν ή να δρομολογήσουν κάτι διαφορετικό, με αποτέλεσμα στην ουσία να δουλεύουν, ακόμα και αυτοί, υπέρ του Λίβα ως τελική λύση.

Εγώ, από 1η Σεπτεμβρίου θα ζητήσω ελέγχους, τώρα αν ο νέος Δήμαρχος κ. Αρετάκης, που είναι και μηχανικός, κάνει από τώρα ελέγχους, είναι δικαίωμά του να το κάνει, και ίσως να γνωρίζει και κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι θα μας ενημερώσει.

Δεν έχω δει τη σύμβαση που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του δημοτικού δικτύου και άρα προς το παρόν δεν έχω άποψη επί του θέματος.

Όταν έλεγα από το 2009 ότι το θέμα των σφαγείων είναι αρμοδιότητας του Δήμου, έπεσαν άπαντες να με λυντσάρουν. Δικαιώθηκα εκ των υστέρων, αλλά δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος αφού δύο Δήμαρχοι δεν έκαναν τίποτα για το ζήτημα. Εγώ τότε, είχα έτοιμη λύση, με σύμπραξη ιδιώτη με το δημόσιο.
Πρέπει να κατασκευαστούν καινούργια σφαγεία. Όσο και να αναβαθμίσεις τα υπάρχοντα σφαγεία, δεν λύνεται το θέμα. Θα έρθει ο έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πέσει πρόστιμο που θα κληθεί πάλι να πληρώσει ο Ζακυνθινός. Αυτά είναι ημίμετρα, εγώ είμαι υπέρ των μόνιμων λύσεων.

Ήταν φυσιολογικό το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη Ζάκυνθο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο κόσμος στη Ζάκυνθο ήθελε να ψηφίσει ΝΔ, η οποία και κέρδισε όλες τις μονοεδρικές. Ήταν βέβαιο ότι η ΝΔ θα κέρδιζε την έδρα, ήταν συσπειρωμένη και είχαμε το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Το ενδιαφέρον ήταν στο ποιος από τους υποψήφιους της ΝΔ θα κέρδιζε την έδρα.

Ευχαριστώ τους χιλιάδες συμπολίτες Ζακυνθινούς που με ψήφισαν και τους δηλώνω ότι θα δώσω τη μάχη μου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, για μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη και καθαρή Ζάκυνθο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: