Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Αρκαδίων)

Θοδωρής Κολπονδίνος
Θοδωρής Κολπονδίνος
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Αρκαδίων

«Βιώνουμε μια ντροπιαστική εικόνα για το νησί του πολιτισμού, τη Ζάκυνθο μας, τα σκουπίδια να είναι παντού.

Πέρυσι δεχτήκαμε να γίνει αύξηση δημοτικών τελών κατά 38%, ώστε να βοηθηθεί οικονομικά ο Δήμος και ο ΦΟΔΣΑ με σκοπό να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο αυξημένο κόστος διαχείρισης. Η αύξηση αυτή απέφερε έσοδο άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αντί όμως να γίνουν όλα τα απαραίτητα για την καθαριότητα, για να μην ζήσουμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά, δεν έγινε τίποτα.

Εμείς όταν μιλάμε για καθαριότητα, δεν εννοούμε μόνο την αποκομιδή, αλλά και την πεζή καθαριότητα, και την ανακύκλωση, η οποία δεν υφίσταται.

Ο Λίβας είναι πόνος ψυχής, το μεγαλύτερο ποσοστό του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγει εκεί είναι ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία θα μπορούσε ο δήμος να εκμεταλλευτεί και να έχει κέρδος.

Όχι μόνο αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη αλλά εμείς οι επιχειρηματίες βάζουμε και φέτος το χέρι στην τσέπη για να κάνουμε εμείς οι ίδιοι αποκομιδή. Προσπαθούμε να μην έχουμε μεγάλους όγκους απορριμμάτων, αλλά δεν είναι το ζήτημα να φαίνονται καθαρές μόνο οι τουριστικές περιοχές. Εδώ δυστυχώς έχουμε σκουπίδια σε όλο το νησί.

Αντί να βελτιώνεται λοιπόν η εικόνα, συνεχώς χειροτερεύει. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και αν δεν αλλάξει κάτι, θα κινηθούμε νομικά προς πάσα κατεύθυνση.

Τις επόμενες ημέρες σκοπεύουμε να συναντηθούμε με τον νέο Δήμαρχο κ. Αρετάκη για να συζητήσουμε το θέμα των απορριμμάτων και να ακούσουμε τις προτάσεις του. Ελπίζουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία.

Έχουν εγκριθεί κάποια χρήματα για τη διαχείριση στον Λίβα. Θα είναι κρίμα να χαθούν αυτά τα διαθέσιμα κεφάλαια και να μην κατασκευαστεί το εργοστάσιο. Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το λάθος. Το ζήτημα είναι η σωστή διαχείριση αυτού του εργοστασίου και να γίνεται η ανακύκλωση στη πηγή.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: