Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Νίκος Μαρίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου Ζακύνθου)

Νίκος Μαρίνος
Νίκος Μαρίνος
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου Ζακύνθου

«Μετά την ανακοίνωση του νέου Δημάρχου κ. Αρετάκη, συνεδρίασε το Δ.Σ. του συλλόγου μας, και αποφασίσαμε να καλέσουμε τόσο τον κ. Τουρκάκη, όσο και την πρώην διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου για να ενημερωθούμε σχετικά.

Εμείς δεν δεχόμαστε τη φράση του νέου Δημάρχου, ότι «η κομπίνα έχει γίνει από κάποιους επιστήμη». Κρίνοντας και από την γραπτή απάντηση του κ. Τουρκάκη, που αναφέρει ότι η υπηρεσία του είναι ανοιχτή για τον οποιονδήποτε έλεγχο, καλέσαμε δημόσια τον κ. Αρετάκη, αν έχει στοιχεία για τον οποιονδήποτε, να τα παρουσιάσει και να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αυτή ήταν η δική μου πρόταση στο Δ.Σ, η οποία θεωρώ ότι ήταν και η πλέον ξεκάθαρη και δεν θα σχολιάσω τις άλλες δύο προτάσεις που υποβλήθηκαν στο Δ.Σ. Κατέθεσα αυτή την πρόταση και πήρα μόνο τη δική μου ψήφο. Είχα υποχρέωση μετά από αυτό να παραιτηθώ από πρόεδρος του συλλόγου, όπως και έκανα, γιατί μετά την καταψήφιση της πρότασής μου πιστεύω ότι δεν εκφράζω την αντίληψη των εργαζομένων.

Σήμερα στη μία το μεσημέρι συνεδριάζει εκ νέου το Δ.Σ. και ξέρω ότι δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή μου, αλλά εγώ δεν θα κάνω πίσω, εκτός και αν το Δ.Σ καλέσει γενική συνέλευση και εκεί μου ζητήσουν να παραμείνω, οπότε και θα το κάνω.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη νέα δημοτική αρχή και την παλιά αλλά και με εργαζόμενους του δήμου δεν βοηθάει. Τα ζητήματα του δήμου χρειάζονται μέτρο και σοβαρή αντιμετώπιση. Κανείς δεν λέω να υποχωρήσει από τις θέσεις του, ή να βάλει νερό στο κρασί του αλλά πρέπει να πέσουν οι τόνοι από την κάθε πλευρά.

Θεωρώ ότι αν είχε δοθεί η δυνατότητα στον κ. Αρετάκη να έχει ένα γραφείο στον Δήμο για να ενημερώνεται άμεσα, όπως είχε συμβεί με όλους τους προηγούμενους Δημάρχους πριν αυτοί αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντά τους, δεν θα συνέβαιναν όλα αυτά. Ζήτησε γραφείο ο κ. Αρετάκης, και δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά του από τον κ. Κολοκοτσά. Αν είχε γίνει το αυτονόητο, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Ο κόσμος πιστεύει ότι ο Δήμος έχει κλείσει την πόρτα στον κ. Αρετάκη. Πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου ταυτίζονται με τον εκάστοτε Δήμαρχο, και αυτό είναι λάθος. Κανείς από τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, δεν μου ανάφερε κάτι περί μπούλινγκ. Ένας μόνο συνάδερφος μου ανέφερε προφορικά το αντίθετο και όταν του ζήτησα να το καταθέσει γραπτώς στον σύλλογο και όχι να μείνει στα λόγια δεν το έκανε.

Φυσικά και δεν πρέπει να μπει σε αδράνεια ο δήμος επειδή αλλάζει η Δημοτική Αρχή και μέχρι να παραλάβει. Αν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, αυτό πρέπει να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση αν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Θα πρέπει να εξεταστεί το οργανόγραμμα του Δήμου. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Ο Δήμος δουλεύει με 82 λιγότερους υπαλλήλους, από όσους είχε το 2012. Ο κόσμος λέει διάφορα για εμάς, κάνει λόγο για λαμόγια και κάνει λάθος. Δεν είναι λαμόγια 225 εργαζόμενοι του Δήμου, 225 οικογένειες. Αυτό λέγεται ισοπέδωση.»       


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: