Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Νταίζη Καψάσκη (Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λαγανά)

Νταίζη Καψάσκη
Νταίζη Καψάσκη
Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λαγανά

«Υπάρχει μείωση φέτος στον τουρισμό, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Η αύξηση που είχαμε τα τελευταία χρόνια, ήταν συγκυριακή. Επί της ουσίας, ήρθαν τουρίστες στην Ελλάδα και στη Ζάκυνθο, γιατί δεν είχαν που αλλού να πάνε, γιατί οι γειτονικές μας αγορές ήταν προβληματικές. Εμείς δεν κάναμε τίποτα το ουσιαστικό για να τους κρατήσουμε.

Δεν φτάνει μόνο να αναβαθμίσει κάποιος το κατάλυμά του. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και έξω από την επιχείρησή μας. Τίποτα δεν βελτιώθηκε, τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Χάος επικρατεί στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, έχουμε παντού, σε όλο το νησί, σκουπίδια και λύματα, οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση. Με λίγα λόγια, μιλάμε για μια αρρωστημένη κατάσταση.

Γίναμε το νησί του μαζικού τουρισμού, που πολλοί λένε ότι δεν το θέλουν, αλλά τελικά το ζητάνε και το δέχονται. Αυτό γίνεται με τα all inclusive. Ήρθε ποιοτικός τουρισμός τα προηγούμενα χρόνια, από το 2016 μέχρι και πέρυσι, αλλά τους διώξαμε. Οι τουρίστες που έρχονται τώρα, δεν έχουν αγοραστική δύναμη. Τώρα τους βάζουν μέσα σε ένα ξενοδοχείο all inclusive και δεν τους βλέπεις έξω ποτέ.

Η πτώση φέτος ανέρχεται στο 20-30% και αν δεν βάλουμε μυαλό, αν δεν δουλέψουμε και αν δεν αλλάξουμε, του χρόνου θα έχουμε περαιτέρω μείωση.

Να παραιτηθούν άμεσα όλοι οι υπεύθυνοι του Δήμου για τα σκουπίδια.
Έχουν δημιουργηθεί χωματερές παντού στον Λαγανά, κάτι το ιδιαίτερα λυπηρό. Εμείς κάναμε τις χωματερές, όχι οι τουρίστες. Η αποκομιδή γίνεται με έξοδα των ξενοδόχων, έχει καταντήσει καθεστώς αυτό.

Ισορροπία του τρόμου έχουμε στον Λαγανά. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον είμαστε χαρούμενοι που δεν έχουν γίνει εγκλήματα, φόνοι, για να ακουστούμε και πάλι σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς αλλάζουν συχνά οι αστυνομικοί διευθυντές, και συνεχώς ξεκινάμε τον όποιο σχεδιασμό για τον Λαγανά, από το μηδέν.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: