Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Άκης Ποταμίτης (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Αλυκών)

Άκης Ποταμίτης
Άκης Ποταμίτης
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Αλυκών

«Έχει περιοριστεί σημαντικά ο συντελεστής των διανυκτερεύσεων φέτος και έτσι λείπουν πελάτες από κρεββάτια και τραπέζια. Ο επισκέπτης μειώνει την κατανάλωση γιατί δεν έχει χρήματα να ξοδέψει.

Θέλουμε ποιοτικό τουρισμό, αλλά αυτός που έχει χρήματα, δεν είναι χαζός για να ξεγελαστεί. Μπορεί να εκτιμήσει τι γίνεται, να καταλάβει αν αυτό είναι λύμα, αν υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια. Αυτός ο τουρίστας δεν έρχεται στη Ζάκυνθο, και δεν θα έρθει ποτέ, αν δεν φτιάξουμε τις υποδομές μας. Δεν έχουμε κανένα σχέδιο, όλο για μελέτες ακούω συνέχεια, ομελέτες τις λέω εγώ. Σοβαρό προγραμματισμό δεν είχαμε ποτέ.

Έχουμε προβλήματα με λύματα, με σκουπίδια και με το οδικό δίκτυο. Σπάνια έως καθόλου, έρχονται για αποκομιδή στην περιοχή μας. Κάθε πέρυσι λέμε και καλύτερα.

Δεν είναι μόνο τα καραβάκια που ευθύνονται για τα λύματα. Όλα τα χαντάκια είναι γεμάτα με νερό, μιλάμε για 31 Ιουλίου, χωρίς βροχές. Αυτό πως ερμηνεύεται; Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά όλων μας, συνδυάζεται με ένα κράτος που έχει ανύπαρκτο ελεγκτικό μηχανισμό.

Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πως να κάνουμε επέκταση του βιολογικού χωρίς δίκτυα; Πριν από δύο χρόνια, ο Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ. Κόκκορης, με είχαν διαβεβαιώσει ότι έδωσαν σε μελετητικό γραφείο το θέμα του βιολογικού και των δικτύων. Ζήτησα την μελέτη και δεν την πήρα ποτέ.

Υπάρχει πελατειακή σχέση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, που θέλουν να κυκλοφορούν στη Ζάκυνθο ένα εκατομμύριο γουρούνες ενώ απαγορεύεται αφού υπάρχει συγκεκριμένο και αυστηρό  πλαίσιο για το πόσες θα κυκλοφορούν.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: