Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Βίκυ Βίτσου (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Ζακύνθου)

Βίκυ Βίτσου (Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικού Διαμερίσματος Ζακύνθου)

«Η φετινή τουριστική σεζόν δεν πάει καθόλου καλά, δεν περιμέναμε ότι θα πήγαινε τόσο χάλια. Η μείωση στις διανυκτερεύσεις είναι ορατή, κάτι που δεν φαίνεται από τους αριθμούς των αφίξεων, αλλά εμείς την βιώνουμε έντονα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός των δωματίων.

Δεν βλέπουμε για του χρόνου κάτι καλύτερο να συμβαίνει στη Ζάκυνθο, αν είμαστε στα ίδια επίπεδα με φέτος, θα είμαστε και ευχαριστημένοι.
Με όσους μιλάμε από τώρα για τις κρατήσεις, και τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς, βλέπουμε να έχουν μια επιφυλακτικότητα. Όπως μας ενημερώνουν και οι tour operators, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα και με τη μεταφορά των επισκεπτών. Ψάχνουν κάποιοι να βρουν από τώρα θέσεις σε αεροπλάνα και δεν βρίσκουν.

Ο κόσμος που μας επισκέπτεται δεν έχει οικονομική άνεση. Έρχονται και γεμίζουν το ψυγείο του δωματίου τους, για να μένουν μέσα να φάνε. Δεν φταίμε εμείς για τον φτηνό τουρίστα που έρχεται στη Ζάκυνθο. Αυτοί οι τουρίστες έρχονται γιατί αυτοί θέλουν να έρθουν. Ας σκεφτούμε τους τουρίστες που μένουν στα πεντάστερα ξενοδοχεία, να βγουν έξω αυτοί οι άνθρωποι και να δουν τι; Αυτή την απαράδεκτη εικόνα με τα σκουπίδια πεταμένα παντού;

Εμείς σε Βασιλικό και Αργάσι κάνουμε αποκομιδή μόνοι μας, τα μαζεύουμε πληρώνοντας οι επιχειρηματίες από την τσέπη μας. Μέχρι και πεζή καθαριότητα κάνουμε. Ότι μπορούμε κάνουμε για να περισώσουμε ότι μπορούμε.

Επιτέλους, να λυθεί το θέμα με τα σκουπίδια. Εδώ και τριάντα χρόνια όλο τα ίδια ακούω. Αλλά να γίνουμε και εμείς οι Ζακυνθινοί καλύτεροι άνθρωποι. Να αλλάξουμε νοοτροπία, και να μην πετάμε όπου να ναι σκουπίδια και ογκώδη.

Δεν ζουν από τον τουρισμό μόνο οι ξενοδόχοι. Αν ένα καλοκαίρι δεν έρθουν τουρίστες, θα καταστραφούμε όλοι. Από τον μανάβη και τον κρεοπώλη, μέχρι τον ξενοδόχο. Θα χάσουν την δουλειά τους πολλοί άνθρωποι.

Μόνο το 5% των ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο είναι all inclusive, και αυτό μας το επέβαλαν, δεν το αποφασίσαμε εμείς οι ξενοδόχοι από μόνοι μας.

Όλοι οι επαγγελματίες παλεύουμε και υποφέρουμε φέτος, αλλά αν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί, δεν θα λυθεί τίποτα. Δεν φταίνε για όλα οι κακοί ξενοδόχοι.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: