Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019

Ρoμίνα Καραγιάννη (Μέλος κίνησης πολιτών «Kαθαρά νερά στη Ζάκυνθο»)

Ρoμίνα Καραγιάννη
Ρoμίνα Καραγιάννη
Μέλος κίνησης πολιτών «Kαθαρά νερά στη Ζάκυνθο»

«Δυστυχώς, σε ότι αφορά τα λύματα στις θάλασσές μας, αντί να πηγαίνουμε προς το καλύτερο, πάμε προς το χειρότερο. Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε θάλασσα καθαρή για να πηγαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα με καραβάκι στο Ναυάγιο και έχω διαπιστώσει ότι δεν μας έχει γίνει έλεγχος ούτε μία φορά. Άρα, τι ελέγχους κάνει το Λιμεναρχείο;

Επισκεφθήκαμε για ακόμη μια φορά το Λιμεναρχείο, θέσαμε στον κ. Λιμενάρχη τους προβληματισμούς μας και μια σειρά ερωτήσεων, αλλά και πάλι λάβαμε τις ίδιες απαντήσεις. Ο κ. Λιμενάρχης ισχυρίζεται ότι δεν έχει επαρκές προσωπικό για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Ας απαιτήσει λοιπόν να του φέρουν προσωπικό και αν δεν μπορεί, ας παραιτηθεί.

Εμείς δεν λέμε ότι για τη ρύπανση των θαλασσών φταίνε μόνο τα ημερόπλοια. Υπάρχουν και πολλά ξενοδοχεία που δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο, δεν έχουν βιολογικό, όπως και πολλά εστιατόρια. Σήμερα θα συναντηθούμε με την Εισαγγελέα Ζακύνθου και θα καταθέσουμε στοιχεία που έχουμε, φωτογραφίες και βίντεο. Έχουμε ντοκουμέντα.

Στην ομάδα μας, διαθέτουμε δικηγόρους, περιβαλλοντολόγους, αλλά και χημικούς, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους σε παραλίες και παίρνουν δείγμα. Έχουμε ιδιώτη χημικό με δικό του εργαστήριο στην Αθήνα, που έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες, οι οποίες και δείχνουν υψηλά επίπεδα μόλυνσης, ενώ την ίδια ώρα, οι επίσημες εδώ υπηρεσίες, μας διαβεβαιώνουν ότι οι θάλασσές μας είναι καθαρές. Υπάρχει και Ζακυνθινός χημικός που επίσης ενδιαφέρεται να συνδράμει και να προβεί σε αυτοψίες.

Εμείς πιστεύουμε ότι εδώ έχουμε μια συγκάλυψη. Μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα είχαμε, για τα οποία θα αποταθούμε στην αστυνομία.

Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, διαθέτουμε φουσκωτά και βάρκες, και γυρίζουμε όλες τις θάλασσές μας. Σύντομα θα επικοινωνήσουμε και πάλι με την Υγειονομική υπηρεσία, αλλά και με το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ενώ σκοπεύουμε να επικοινωνήσουμε με τη νέα Περιφερειάρχη κα Κράτσα, και με τον νέο Βουλευτή κ. Ακτύπη.  

Ελπίζω και η νέα Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον κ. Αρετάκη, να σταθεί αρωγός δίπλα μας και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δώσουμε μια λύση στο θέμα των λυμάτων. Θέλουμε όλους τους Ζακυνθινούς μαζί μας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: