Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (13:00 - 20:00)
Stigma DJs
Mainstream
Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

«Έχει σημαντικές ευθύνες η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα. Το έργο με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών έχει μπει σε επιτήρηση από τις 21 Μαΐου 2019, και από τότε, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Στις 23 Ιουνίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από την απόφαση ένταξης του έργου στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Πρέπει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογραφεί η σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο. Είναι στενά τα χρονικά περιθώρια που έχουμε. Θα δημοπρατηθεί το έργο με ηλεκτρονικό διαγωνισμό και θα απαιτηθεί ένα δίμηνο για την ανάρτησή του. Επίσης θα απαιτηθεί χρόνος και για την αξιολόγηση των προτάσεων.

Άρα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην προλάβουμε και τελικά να απενταχθεί το έργο. Από την άλλη, τα περιθώρια είναι στενά και για την κατάσταση που επικρατεί στον Λίβα γιατί τώρα έχουμε την προσωρινή λύση και τα δεματοποιημένα απορρίμματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να γίνει μια αλλαγή στα τεύχη δημοπράτησης, αλλά όχι στη μελέτη του έργου. Διαφωνώ με την άποψη ότι ο Δήμος μπορεί να διαχειριστεί το εργοστάσιο στον Λίβα, εδώ δεν μπορεί ούτε αποκομιδή να κάνει.

O νέος δήμαρχος κ. Αρετάκης, με μια θα έλεγα προχειρότητα, αναφέρεται στη λειτουργία του εργοστασίου από τον εργολάβο και λέει ότι έχει σχεδιαστεί να αμείβεται με ένα ποσό που έχει ήδη προϋπολογιστεί ανεξάρτητα από τον όγκο που θα διαχειρίζεται. Οι ισχυρισμοί του κ. Αρετάκη διαψεύδονται από τα τεύχη δημοπράτησης και τη μελέτη του έργου όπου αναφέρεται ότι ο εργολάβος θα αμείβεται σύμφωνα με τον όγκο των απορριμμάτων που θα επεξεργάζεται.

Η πρόταση του κ. Αρετάκη να μην δημοπρατηθεί το έργο των σφαγείων δεν με βρίσκει σύμφωνο. Πρέπει άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο της αναβάθμισης των υπαρχόντων σφαγείων. Δεν είναι άμεσα εφικτή η πρόταση του νέου Δημάρχου, για κατασκευή νέων σφαγείων. Ο κ. Αρετάκης πάντως, είπε χθες ότι θα το δει εκ νέου το θέμα.

Ένα άλλο ζήτημα που μας προβληματίζει, είναι η εργολαβία της ηλεκτροδότησης. Ο κ. Αρετάκης έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό με λανθασμένα στοιχεία. Ισχυρίζεται ότι θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η σύμβαση αυτή έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές και έχει εγκριθεί, είναι απολύτως σύννομη και προς το συμφέρον του Δήμου. Αν καταγγελθεί από τον κ. Αρετάκη, προβλέπεται ρήτρα αποζημίωσης του ιδιώτη, ιδιαίτερα υψηλή.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: