Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019

Παναγιώτης Μυλωνάς (Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου)

Παναγιώτης Μυλωνάς
Παναγιώτης Μυλωνάς
(Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου

«Δεν υπάρχει αντίδραση των εργαζομένων για την πιθανή μεταφορά υπηρεσιών και εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ στον Δήμο.

Έχω εξαιρετική συνεργασία με το νέο δήμαρχο και δεν διαφωνώ με τη μεταφορά της υπηρεσίας της αποκομιδής στο δήμο η οποία θα κριθεί στην πράξη.

Δεν υπάρχουν άφαντοι εργαζόμενοι στον φορέα. Αν κάποιος εργαζόμενος μεταφερόταν στον Δήμο για να καλύψει μια άλλη ανάγκη, μας έστελναν από τον Δήμο άλλον εργαζόμενο προς αντικατάσταση. Υπήρξε για παράδειγμα εργαζόμενη, που από τον ΦΟΔΣΑ μετακινήθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο και για αυτό άμεσα μετακινήθηκε από τον Δήμο ένας άλλος υπάλληλος σε εμάς.

Ήμουν παρών στην ορκωμοσία το περασμένο Σάββατο, όταν στις 9 και τέταρτο το βράδυ, με πήρε τηλέφωνο ο προϊστάμενος του φορέα και με ενημέρωσε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στο ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο. Άμεσα, πήγαμε εκεί, εγώ ο κ. Κουτσογάννης και ο κ. Αρετάκης.

Είδαμε δύο οι εστίες. Τελικά είχαμε μόνο κάποιες υλικές ζημιές, στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτηρίου όπου γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης και σε κάποια εργαλεία που ήταν σε αχρηστία.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το κτήριο του ΚΔΑΥ δεν λειτουργούσε, είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία να το αντικαταστήσουμε αλλά δεν προχώρησε το θέμα. Υπάρχει ωστόσο υλικό από τις κάμερες της ΔΕΥΑΖ που έχει παραδοθεί στην πυροσβεστική για περαιτέρω διερεύνηση.

Δεν ισχύει ότι υπήρχε ελλιπής φωτισμός στο κτήριο του ΚΔΑΥ, λειτουργούσαν και οι τέσσερεις προβολείς που υπάρχουν εκεί.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο σύνδεσμος λειτουργεί στο κτήριο του Ξενία. Εκεί βρίσκονται όλα τα έγγραφα, εκεί είναι όλο το αρχείο.

Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν ήταν εμπρησμός ή όχι, αλλά σίγουρα με προβληματίζει η ώρα και η μέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Η δεξαμενή καυσίμων που υπάρχει στο ΚΔΑΥ και από την οποία τροφοδοτούμε μηχανήματα και οχήματα βρίσκεται σε μια απόσταση αρκετά μεγάλη από το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Είχαμε δρομολογήσει την έκδοση άδειας για την δεξαμενή αυτή. Ο φορέας προσφέρει υπηρεσίες σε 24ωρη βάση και σίγουρα χρειάζεται αυτή τη δεξαμενή καυσίμων.

Ο χώρος φυλασσόταν φυλάσσεται και θα εξακολουθήσει να φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως. Στον Λίβα υπάρχει μόνιμη φύλαξη η οποία τώρα είναι ενισχυμένη.

Την Κυριακή έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα εκλεγεί το νέο προεδρείο και τα μέλη των επιτροπών, θα ακολουθήσει άλλη συνεδρίαση για την ανάδειξη των διοικήσεων των φορέων. Θεωρώ ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: