Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019

Νίκος Μαρίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου)

Νίκος Μαρίνος
Νίκος Μαρίνος
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου

«Δεν υφίσταται καμιά ανησυχία για τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ, αν ο φορέας καταργηθεί και οι αρμοδιότητές του περάσουν σε υπηρεσία του Δήμου. Αυτομάτως οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ, θα περάσουν στον Δήμο, ανά κατηγορία και κλάδο. Αυτή είναι η θέση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν κινδυνεύει η εργασία τους, αυτεπάγγελτα θα περάσουν στον Δήμο, τόσο οι μόνιμοι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ, όσο και αυτοί που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου. Ακόμα και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους. Ούτε οι αμοιβές τους αλλάζουν, θα ισχύουν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Θα ήταν πολύ τραβηγμένο να κλείσουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου όπως το κοινωνικό εστιατόριο και παντοπωλείο. Μάλλον η νέα δημοτική αρχή επιδιώκει κάποια αλλαγή στο τρόπο λειτουργείας τους. Δεν επιτρέπεται ένας Δήμος να μην μπορεί να συντηρήσει τις κοινωνικές του δομές και να στηρίζεται στην ελεημοσύνη κάποιων ιδιωτών.
Θυμίζω, ότι πριν από λίγο καιρό, οι εργαζόμενοι του Δήμου, με δικά τους έξοδα, με έρανο και παρεμβάσεις μας προς επιχειρηματίες, εξασφαλίσαμε το φαγητό αυτών των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη και για αυτό σιτίζονται στις κοινωνικές δομές του δήμου.

Θα πω κάτι που έχω ξαναπεί. Ο Δήμος θέλει ισοπέδωση, γκρέμισμα και χτίσιμο εκ νέου. Εμείς ως εργαζόμενοι λέμε, μία υπηρεσία, ένας Δήμος, ένα ταμείο.

Η νέα Δημοτική Αρχή, είναι η δέκατη που γνωρίζω. Έχουν περάσει δέκα Δήμαρχοι και δεν φοβάμαι να πω την γνώμη μου, ούτε με τρομάζει κάτι. Και ο νέος Δήμαρχος θα κριθεί στο μέλλον. Για να αλλάξουν κάποια πράγματα χρειάζεται χρόνος. Θα στηρίξουμε κάθε τι θετικό, και θα κατακρίνουμε κάθε τι αρνητικό.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: