Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019

Βίβιαν Καψαμπέλη (Αντιδήμαρχος Ελατίων, Κοινωνικών δομών)

Βίβιαν Καψαμπέλη (Αντιδήμαρχος Ελατίων, Κοινωνικών δομών)

«Αν κριθεί απαραίτητο και προς το συμφέρον του Δήμου, κάποιες δομές να κλείσουν τότε θα κλείσουν, θέλω να είμαι ειλικρινής. Ο λαός της Ζακύνθου με το 70% που έδωσε στις εκλογές πιστεύει στον Νικήτα Αρετάκη.

Εγώ, δεν ανέλαβα μια δομή για να την κλείσω. Ο Δήμαρχος είναι ο αρμόδιος για να αποφασίσει αν πρέπει να κλείσει μια δομή. Προσωπικά εμπιστεύομαι τον Δήμαρχο και θα τον στηρίξω σε κάθε απόφασή του.

Κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά για να συνεχίσουν να λειτουργούν το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό εστιατόριο, για να εξυπηρετείται ο κόσμος που έχει πράγματι ανάγκη. Έχει μειωθεί σήμερα ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, εξυπηρετούνται 47 άτομα. Θεωρώ ότι ήταν μια δομή που δεν ελεγχόταν όσο θα έπρεπε.

Από πέρυσι δεν λειτουργούσε σωστά το κοινωνικό εστιατόριο και δεν σταμάτησε να λειτουργεί επειδή υπήρχε ιδιώτης, κάποια πολίτης, που έστελνε και στέλνει ακόμα φαγητό για τους απόρους. Δεν ευθυνόμαστε εμείς σε κάτι. Το κοινωνικό εστιατόριο από πέρυσι δεν λειτουργούσε και μάλιστα για μήνες.

Η σκέψη μας ήταν και είναι να ανοίξει το Ναυάγιο. Δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστό ένα τέτοιο παγκόσμιας εμβέλειας μνημείο, το οποίο και επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται στη Ζάκυνθο επισκέπτες από την Κίνα και άλλες χώρες, μόνο και μόνο για να επισκεφθούν το Ναυάγιο και τελικά να διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν. Έτσι δυσφημείται το νησί μας που ζει από τον τουρισμό.

Δεν ήταν σωστή η απόφαση είχε λάβει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπου απαγόρευε την διέλευση προς στο σημείο θέασης του Ναυαγίου. Έβλεπα τουρίστες αγκαλιά με τα παιδιά τους να προσεγγίζουν τον χώρο, περπατώντας χιλιόμετρα μέσα από μονοπάτια, με το φόβο εκδήλωσης φωτιάς αφού κάποιοι πετούσαν ακόμη και αποτσίγαρα μέσα στο δάσος. Έτρεχα από πίσω να σβήνω τα τσιγάρα.

Το Ναυάγιο θέλουμε να ανοίξει άμεσα αλλά με μέτρα ασφαλείας. Μπορεί να ανοίξει και σε μία εβδομάδα, με μια νέα απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, που θα αναιρεί την προηγούμενη. Υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από όλους, από Αστυνομία και Πυροσβεστική. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη ζωή, υπάρχουν λύσεις, αρκεί να θέλεις να τις βρεις και να τις πάρεις. Άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλά μέρη στην Ελλάδα, που λειτουργούν, όπως εμείς λέμε να λειτουργεί το Ναυάγιο.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: