Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Ανδριάννα Λαγάτουρα (Επιστημονική υπεύθυνη Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου)

Ανδριάννα Λαγάτουρα
Ανδριάννα Λαγάτουρα
Επιστημονική υπεύθυνη Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ζακύνθου

«Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα όσα γνωρίζατε εδώ και μήνες με την λειτουργία της παιδιατρικής. Είμαι παντού, στη κλινική, σε επείγοντα στα εξωτερικά ιατρεία, σε γέννες. Είμαι σε όλα τα τμήματα και αυτό είναι ανέφικτο, δεν γίνεται ένας ιατρός να είναι παντού. Έφτασα στο σημείο να κάνω 26 εφημερίες, μήνα Αύγουστο. Είμαι στο πόδι από το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, όπου μετά υπάρχει ειδικευμένος Παιδίατρος, και εγώ σε ετοιμότητα.

Ευχαριστώ δημόσια τους τρεις ιδιώτες Παιδιάτρους, που έχουν βοηθήσει μέσα στο καλοκαίρι, εθελοντικά με μία έως δύο εφημερίες ο καθένας και με συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
Μακάρι να γίνουν πράξη τα όσα αναφέρει στο δελτίο τύπου ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης, μακάρι να βοηθήσουν και άλλοι ιδιώτες Παιδίατροι, αλλά με το ζόρι δεν γίνεται να έρθει κάποιος.

Είμαι η επιστημονική υπεύθυνη της Κλινικής με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Δεν ισχύει αυτό που έχει ακουστεί, ότι δεν έρχονται ιδιώτες Παιδίατροι να βοηθήσουν, επειδή δεν είμαι Επιμελητής Α και άρα υπάρχει θέμα νομιμότητας υπογραφής ιατρικής πράξης. Τότε, πως δέχτηκαν και βοηθούν οι τρεις ιδιώτες Παιδίατροι; Αυτό το επιχείρημα δεν στέκει. Υπάρχουν Κλινικές σε άλλα Νοσοκομεία σε νησιά, που επίσης δεν έχουν Επιμελητή Α και παρόλα αυτά λειτουργούν, όπως επίσης και Κλινικές, που δεν έχουν καν Επιμελητή Β.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, δεν έχει καλυφθεί θέση επικουρικού Παιδιάτρου, και θέση Διευθυντή, για την οποία και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μια συνάδελφο, έχει δώσει συνέντευξη αλλά δεν έχει προχωρήσει το όλο θέμα. Προφανώς έχει κολλήσει σε κάποιο γραφειοκρατικό γρανάζι.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: