Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019

Διονύσης Ακτύπης (Βουλευτής Ζακύνθου)

Διονύσης Ακτύπης
Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

«Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι συνάδελφοι γιατροί που αρνιόντουσαν πριν να πάνε να βοηθήσουν στην Παιδιατρική Κλινική, θα πηγαίνουν τώρα.

Αναφέρομαι σε ένα πρόβλημα που προέκυψε τον περασμένο Αύγουστο, με κενά στις εφημερίες της παιδιατρικής για το οποίο είναι ενήμεροι τόσο ο κ. Ρένεσης, η κα Λαγάτουρα, αλλά και η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Τσαρίδου, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και μου ζήτησε να βοηθήσω για να λυθεί το ζήτημα. Πράγματι, επικοινώνησα με τους τρεις ιδιώτες παιδιάτρους που βοηθούν στο νοσοκομείο, τους ζήτησα να καλύψουν αυτά τα κενά με επιπλέον εφημερίες και το δέχτηκαν.

Όταν στέλνεις, σε ιδιώτες ιατρούς που βοηθάνε άνευ αμοιβής, λίστα με εφημερίες και τους λες να υπογράψουν, αυτό δεν είναι σωστή προσέγγιση. Δεν τους ζητάς επιτακτικά να κάνουν τις υπόλοιπες εφημερίες, από αυτές που εσύ έχεις δηλώσει ότι θα κάνεις. Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για ιδιώτες ιατρούς που εργάζονται στο προσωπικό ιατρείο που διαθέτουν και οι οποίοι βοηθάνε εθελοντικά. Θα πρέπει λοιπόν η διοίκηση και η Παιδίατρος να έρθουν σε μια συνεννόηση με αυτούς τους ανθρώπους, να έχουν μια καλή συνεργασία μαζί τους, και να ρωτήσουν ποιες εφημερίες μπορούν να καλύψουν. Έτσι καταρτίζεται το πρόγραμμα των εφημεριών, με συνεργασία, και αυτό κάναμε και εμείς στην Ορθοπεδική όταν εργαζόμουν στο νοσοκομείο.

Έτσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τις εφημερίες μέσα στον Αύγουστο, και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, τόσο ο κ. Ρένεσης, όσο και η διοικήτρια. Είχα παρέμβει δύο φορές για να λυθεί το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν ήταν σαφές το δελτίο τύπου που εξέδωσα, ας με έπαιρναν ένα τηλέφωνο να τους εξηγούσα, όχι να εμφανίζονται ενοχλημένοι και λαλίστατοι.

Βλέπω κάποιους να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και θιγμένοι από το δελτίο τύπου που εξέδωσα, είναι κάποιοι που ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια, και που αυτοί δημιούργησαν τα προβλήματα στην Παιδιατρική. Επίσης διαβάζω και διάφορα δημοσιεύματα από άλλους, που επίσης εμφανίζονται θιγμένοι και οι οποίοι βγάζουν το ψωμί τους με το να μου ασκούν κακόβουλη κριτική. Προφανώς, και αυτά που γράφουν είναι υπαγορευμένα από άλλους.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να έχουμε επαφή με τις υπάρχουσες διοικήσεις, δεν γίνεται. Θα δούμε όλα τα ζητήματα, με τις νέες διοικήσεις που θα προκύψουν, όπως μεταξύ αυτών, και την πρόσληψη μόνιμων Παιδιάτρων. Την ερχόμενη Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε τους νέους Δυπεάρχες στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της βουλής και θα ακολουθήσουν οι αλλαγές στις διοικήσεις των Νοσοκομείων.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: