Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019

Σταμάτης Τσουκαλάς (Πρόεδρος Κοινότητας Αναφωνήτριας)

Σταμάτης Τσουκαλάς
Σταμάτης Τσουκαλάς
Πρόεδρος Κοινότητας Αναφωνήτριας

«Στην κοινότητά μας έχουμε περίπου τριάντα τουριστικές επιχειρήσεις που εξαρτώνται στο ακέραιο από το Ναυάγιο. Θέλουμε να ανοίξει το Ναυάγιο, το ότι έκλεισε αποτέλεσε πληγή για εμάς.

Ήταν εύκολο να κλείσει η πρόσβαση στο Ναυάγιο αλλά αυτή η απόφαση οδήγησε σε ένα χάος. Ας καταλάβουν όλοι, ότι η επισκεψιμότητα στο Ναυάγιο, από ξηρά και θάλασσα, φτάνει τους πέντε χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Δύο με τρεις χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά τις ημέρες αιχμής του Αυγούστου το σημείο θέασης στο πλάτωμα.

Δυστυχώς τις ημέρες που τοποθετήθηκε η σήμανση που απαγόρευε την διέλευση, όλοι αυτοί κατεβαίναν μέχρι το πλάτωμα με τα πόδια. Από ότι έμαθα οι πινακίδες έχουν απομακρυνθεί από αγνώστους για δεύτερη φορά.

Κάποιοι κάνουν πολιτική στο θέμα του πλατώματος του Ναυαγίου και κυρίως αναφέρομαι στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Εμπιστεύομαι τον νέο Δήμαρχο κ. Αρετάκη και πιστεύω ότι θα δώσει λύση, θεωρώ ότι θα βάλει πλάτη.

Το θέμα είναι τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς. Τώρα, για τα άλλα μέτρα που ακούστηκαν, όπως η περίφραξη, είναι κάτι εύκολο να γίνει.

Έχω πρόταση για να δημιουργηθεί μια ακόμη οδική διέξοδος κινδύνου. Υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που ξεκινά από την Αναφωνήτρια και καταλήγει στα 500 μέτρα από το πλάτωμα του Ναυαγίου, στο στόμιο. Ο δρόμος αυτός θα μπορούσε να ενωθεί με το πλάτωμα του ναυαγίου, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κάποιος επιτέλους πρέπει να ενδιαφερθεί, υπάρχει πρόβλημα και στη παραλία, η οποία χρόνο με τον χρόνο μικραίνει, ενώ και το πλοίο σιγά-σιγά εξαφανίζεται.

Δεν είχα κληθεί στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα για το Ναυάγιο, αλλά θεωρώ ότι δεν έγινε σκόπιμα. Ετοιμάζω να καταθέσω ολοκληρωμένη πρόταση.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: