Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019

Ηλίας Μακρής (Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου)

Ηλίας Μακρής
Ηλίας Μακρής
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

«Έχουμε μνήμη ανθρώπου και όχι χρυσόψαρου. 
Με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι κατόπιν δικής του παρέμβασης, έλυσε όλα τα προβλήματα της Παιδιατρικής Κλινικής, κάτι που όμως δεν ισχύει.

Θυμίζω, ότι παλαιότερα ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κ. Καψαμπέλης, αλλά και άλλοι ιατροί, έθεταν θέμα νομιμότητας για την Παιδιατρική, σε σχέση την επιστημονική ευθύνη της κλινικής και χρησιμοποιούσαν αυτό το επιχείρημα για να στηρίξουν την άρνηση ιδιωτών παιδιάτρων να συμβάλουν στη λειτουργία της κλινικής. Μεταξύ αυτών που τότε αντιδρούσαν, ήταν και ο κ. Ακτύπης, ο οποίος όμως τα ξέχασε όλα αυτά.

Μέχρι και σε Εισαγγελική παρέμβαση είχαμε φτάσει για την περίφημη νομιμότητα της Παιδιατρικής. Οι ιδιώτες Παιδίατροι ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά έμπαινε το νομικό δίλημμα και όλα αυτά ξεπεράστηκαν αφού ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε το θέμα.

Υπάρχουν γιατροί που αθόρυβα σηκώνουν το βάρος και αναφέρομαι στους τρεις ιδιώτες Παιδιάτρους που αφιλοκερδώς βοηθάνε στην Παιδιατρική και είναι αξιέπαινοι για αυτό, όπως φυσικά και η κα Λαγάτουρα, που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά της, με συνεχή εργασία, ακόμα και 25 ωρών συνεχούς εφημερίας.

Υπάρχουν προκηρύξεις για την πρόσληψη συνολικά εννέα νοσοκομειακών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως και θέσης διευθυντή στην Παιδιατρική, και πρέπει να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, να τρέξουν, και σε αυτό, μπορεί να πιέσει, να πρωτοστατήσει ο κ. Ακτύπης, αν πραγματικά θέλει να αφήσει το στίγμα του, και να βοηθήσει στη πράξη το Νοσοκομείο Ζακύνθου, που ήταν και ο χώρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας για πολλά χρόνια.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: