Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Νίκος Θεοδόσης (Πρόεδρος Κοινότητας Βολιμών, πρώην Δήμαρχος Ελατίων)

Νίκος Θεοδόσης
Νίκος Θεοδόσης
Πρόεδρος Κοινότητας Βολιμών, πρώην Δήμαρχος Ελατίων

«Το Ναυάγιο ανήκει διοικητικά στη Κοινότητα Βολιμών και το μόνο που εμείς εισπράττουμε είναι τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες.

Είναι θετικό ότι ο Δήμαρχος κ. Αρετάκης, ένας διορατικός και μεθοδικός άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ζήτησε να ενημερωθεί σωστά για το τι συμβαίνει στο Ναυάγιο. 
Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στη Ζάκυνθο από χώρες μακρινές για να επισκεφθούν το Ναυάγιο και εμείς τελικά τους απογοητεύουμε, με ένα Ναυάγιο κλειστό, και αυτό δεν τιμά κανέναν μας. Είναι ανεπίτρεπτο ο κόσμος να πηγαίνει με τα πόδια στο πλάτωμα, να περπατά μέσα από χωματόδρομους και μέσα από το δάσος.

Οι νόμοι υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον πολίτη και για αυτό πρέπει η πολιτεία να σκύψει πάνω από το Ναυάγιο για να το απεγκλωβίσει.

Η πρότασή μου είναι να γίνει μια δια πλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου και της πλατείας και αυτό μπορεί να γίνει άμεσα.

Τι έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας κ. Κοντός, που έλεγε ότι η έκταση πάνω από τα ναυάγιο είναι της κοινότητας, για να σταματήσει την αγοραπωλησία στα ορεινά, εκεί που ο φερόμενος πωλητής, έδειχνε έκταση δική του μέσα στη Κοινότητά μας, ενώ ξέρουμε ότι κατείχε μόνο κάποια στρέμματα στην Αναφωνήτρια; Από που και ως που διέθετε περιουσία στη Βολίμα ο πωλητής;

Με έχουν πλησιάσει νέοι άνθρωποι, όλοι οι συγχωριανοί μου, με ένα αίτημα, να διεκδικήσουμε την περιοχή μας, τη Βολίμα, και να την προστατεύσουμε. Εγώ αυτούς τους ανθρώπους υπηρετώ.

Με το κτηματολόγιο, πιστεύω ότι σε λίγους μήνες θα έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό και αν η Κοινότητά μας έχει περιουσία πάνω από το Ναυάγιο.

Εκτός από τα μεγάλα funds, που φαίνεται να δείχνουν ένα ενδιαφέρον για το Ναυάγιο, δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος κάποιου άλλου επιχειρηματία. Εμείς θα δώσουμε προτεραιότητα στη τοπική κοινωνία.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: