Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Γιάννης Αγαλιανός (Δημοτικός Σύμβουλος)

Γιάννης Αγαλιανός
Γιάννης Αγαλιανός
Δημοτικός Σύμβουλος

«Ενώ, λόγω και του Κλεισθένη, είχαμε προετοιμαστεί για συνεργασίες, φτάσαμε στο σημείο να αποφασίζει μια μειοψηφία. Αυτό δεν ωφελεί την Ζάκυνθο.

Όπως τελικά τροποποιήθηκε ο νόμος του Κλεισθένη, πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο, από την έστω νοθευμένη απλή αναλογική, στην ενισχυμένη αναλογική.

Ίσως να είμαστε και ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα, όπου μήνες μετά τις εκλογές, δεν έχουν κάτσει οι παρατάξεις σε ένα τραπέζι με τον Δήμαρχο, για να συνεργαστούν και να συζητήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν. Όταν μιλάμε για συνεργασία, μιλάμε για ανταλλαγή απόψεων και τίποτα παραπάνω.

Ξεκαθαρίζω ότι τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μου, δεν είχαμε και δεν έχουμε, καμιά διάθεση να ζητήσουμε θέση ευθύνης και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κάποια θέση, ή αντάλλαγμα. Κακώς φοβούνται οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, ότι κάποιοι θα τους πάρουν την θέση.

Η διοίκηση του Δήμου είναι κάτι πολύ σύνθετο και δύσκολο, απαιτεί απόλυτη γνώση της νομοθεσίας, συνεννόηση και καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους, απαιτεί αρμονική σχέση μαζί τους. Εμείς ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον Δήμο, που δεν αφορά μόνο τα σκουπίδια.

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτό που είδα στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά μου έκανε εντύπωση η απαξίωση των Ζακυνθινών να το παρακολουθήσουν.

Κάποιοι προσπαθούν μέσω των social media να λαϊκίσουν, γράφοντας πράγματα που δηλητηριάζουν την κοινωνία. Όλες οι Δημοτικές Αρχές, έβαλαν ένα λιθαράκι, η απαξίωσή τους από κάποιους, είναι απαξίωση συνολικά της Ζακύνθου.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: