Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Διονύσης Γάσπαρος (Δημοτικός Σύμβουλος)

Διονύσης Γάσπαρος
Διονύσης Γάσπαρος
Δημοτικός Σύμβουλος

«Δεν γνωρίζω τον κ. Αρετάκη, έχω ακούσει καλά λόγια για αυτόν αλλά οι πρώτες του κινήσεις δεν είχαν τη φιλοσοφία της συνεργασίας.

Δεν λέει κάτι η πρότασή του δημάρχου, να κάτσουμε όλοι οι επικεφαλής μαζί στο δημοτικό συμβούλιο, πίσω από τον Δήμαρχο, αγκαλιασμένοι. Εμείς θέλουμε ουσιαστική συνεργασία και έλεγχο για το καλό της Ζακύνθου.

Αν εγώ είχα εκλεγεί Δήμαρχος, θα είχα ήδη καλέσει όλες τις παρατάξεις, θα καθόμασταν σε ένα τραπέζι να συζητούσαμε για τα προβλήματα της Ζακύνθου, στη κατεύθυνση της συνεργασίας, για να βρούμε από κοινού λύσεις. Αυτό δεν το έκανε ο κ. Αρετάκης.

Ρώτησα τον κ. Π. Μυλωνά, γιατί τώρα γίνεται αποκομιδή και πριν δεν γινόταν; Μου απάντησε ότι δεν του έδιναν τα οχήματα του δήμου για να ενισχύσει με αυτά την αποκομιδή, όπως συμβαίνει τώρα. Στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μάλωναν μεταξύ τους, ο ένας πολεμούσε τον άλλον. Αυτά πρέπει να τελειώσουν. Δεν γίνεται να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε για το καλό του νησιού.

Δεν ζητάω καμία θέση ή αντάλλαγμα. Δεν γίνεται να δίνει ο Δήμαρχος εννέα αρμοδιότητες σε έναν Δημοτικό Σύμβουλο, που είναι άπειρος. Φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρουν με αυτή τη λογική. 
Έπρεπε ο Δήμαρχος να βρει μια άλλη τομή ως προς τις αρμοδιότητες και βέβαια να βάλει ανθρώπους που έχουν γνώση του εκάστοτε αντικειμένου.

Συμμετέχοντας στο Δημοτικό Σύμβουλο, δεν θα πω όχι σε μια πρόταση που κινείται προς όφελος της Ζακύνθου αλλά εκεί που βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά, θα είμαι κάθετα αντίθετος και θα το καταγγείλω.

Ο Ζακυνθινός λαός, στον 2ο γύρο των εκλογών, μεταξύ Αρμένη και Αρετάκη, επέλεξε Αρετάκη, αλλά να θυμίσω, ότι ο κ. Αρετάκης είναι ο νέος Δήμαρχος του 22%. Αυτό το ποσοστό πήρε την πρώτη Κυριακή. Το πρόγραμμα του κ. Αρετάκη λοιπόν επέλεξε ο Ζακυνθινός λαός, και αυτό το πρόγραμμα πρέπει τώρα να εφαρμόσει.

Ζούμε σε ένα νησί, όπου τα τελευταία χρόνια, δεν ακούει κανείς, κανένα καλό για κανέναν. Αυτή η γενικευμένη απαξίωση, αυτή η κατρακύλα, έπρεπε να σταματήσει, και αυτός ήταν ο λόγος που κατέβηκα στις εκλογές. Δεν με ενδιέφερε η θέση του Δημάρχου, ήθελα να βοηθήσω τον τόπο μου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα. ‘Ήθελα και θέλω να γίνει έλεγχος, να μάθει ο Ζακυνθινός λαός, πως ο Δήμος μας χρεώθηκε, μετά το 2007, με 35 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η γενικευμένη απαξίωση των πολιτικών από κάποιους μέσω του διαδικτύου, πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται να μας αποκαλούν όλους λαμόγια. Ας τους ελέγξουν όλους και για όλα όπως έλεγξαν εμένα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: