Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός Σύμβουλος

«Θα κάνω μια πρόβλεψη και εύχομαι να διαψευστώ, πολύ φοβάμαι ότι τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο θα ξεπεράσουν σε ύψος τα τρία με τέσσερα μέτρα.

Τον Φεβρουάριο του 2020, θα πρέπει να έχουμε ανάδοχο για το έργο του εργοστασίου στον Λίβα, διαφορετικά θα χάσουμε τη χρηματοδότηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Αν συμβεί αυτό, η σημερινή προσωρινή λύση, θα γίνει μόνιμη.

Συμμετείχαμε σε μια εκλογική διαδικασία με το σύστημα της απλής αναλογικής, με αυτό το σύστημα συγκροτήθηκαν και ψηφοδέλτια, τώρα αντιμετωπίζουμε ένα παράδοξο, με τις αλλαγές που έφερε η νέα κυβέρνηση μετέτρεψε την απλή αναλογική σε ένα τελείως δημαρχοκεντρικό σύστημα.

Εμείς προεκλογικά είχαμε ζητήσει έναν προγραμματικό διάλογο που ποτέ δεν έγινε. Αλλά και μετά τις εκλογές, πάλι δεν υπήρξε κάποιος διάλογος με τον κ. Αρετάκη. Άρα, η πρόταση του Δημάρχου για αναδιάταξη στις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν ουσιαστικά η κατάργηση των παρατάξεων, δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή.

Δεν θα ασκήσουμε στείρα αντιπολίτευση. Προφανώς και στα Δημοτικά Συμβούλια, θα υπάρξουν προτάσεις της Δημοτικής Αρχής που θα υπερψηφίσουμε αλλά και άλλες που δεν θα δεχτούμε. Κάθε πρόταση θα αξιολογείται.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Αρετάκη έχουν αναλάβει έξι και επτά αρμοδιότητες ο καθένας. Θεωρώ ότι αυτό το μοντέλο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Βλέπω θετικά την απόφαση του δημάρχου και το προσκλητήριο για την στελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας, όμως θεωρώ, ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών θα έπρεπε να γίνεται πιο ολοκληρωμένα, γιατί τώρα δημιουργούνται κενά σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Υπάρχει, για παράδειγμα, συνεργείο του Δήμου που θα κάνει καθαρισμό σχολείων, ή μικρο συντηρήσεις;»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: