Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Κωνσταντίνου (Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου)

Γιώργος Κωνσταντίνου
Γιώργος Κωνσταντίνου
Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου

«Βραδυφλεγής βόμβα η κατάσταση γύρω από το ΚΔΑΥ. Ακριβώς πίσω από τον βιολογικό έχουν θαφτεί από τον περασμένο χειμώνα τόνοι απορριμμάτων και αν ξεσπάσει φωτιά εκεί, θα σιγοκαίει για πάρα πολύ καιρό, χωρίς να μπορούν να τη σβήσουν και μιλάμε για μία κατοικημένη περιοχή.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο στις 31 Αυγούστου έχει καεί η σκεπή του κτηρίου και έχει υποστεί βλάβη ο ηλεκτρολογικός μηχανισμός. Η στέγη πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί, διαφορετικά με τη βροχή θα καταστραφούν τα μηχανήματα που βρίσκονται εντός του κτηρίου.

Ένας χώρος που ήταν επισκέψιμος ακόμα και από σχολεία κατάντησε μια τεράστια ανεξέλεγκτη χωματερή από ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια.

Στο σταθμό μεταφόρτωσης που βρίσκεται στον ίδιο χώρο χύνονται ανεξέλεγκτα στραγγίδια, βρομοκοπά ο τόπος και η δυσοσμία είναι έντονη σε όλη την περιοχή. Τα ποντίκια κάνουν πάρτι, είναι σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης μολυσματικών ασθενειών. Όλα αυτά δημιουργούν αφόρητες συνθήκες εργασίας και στους εργαζόμενους στο βιολογικό της ΔΕΥΑΖ όπως μας καταγγέλλουν και όπως διαπιστώσαμε και εμείς οι ίδιοι.

Ας αναλογιστούμε ότι με αυτές τις απερίγραπτες συνθήκες εργασίας οι εργαζόμενοι εργάζονται χειρονακτικά και είναι ανεμβολίαστοι. Για όλα αυτά αποφασίσαμε για μια ακόμα φορά να ενημερώσουμε το ΚΕΠΕΚ.

Οι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ δέχονται άδικη κριτική και τεράστια πίεση, δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς στολές και μηχανήματα. Δέχονται άδικα κριτική για την πολιτική κακοδιαχείριση άλλων.

Σήμερα, μαζί με εκπροσώπους των εργαζομένων του ΦΟΔΣΑ και της ΔΕΥΑΖ, θα ζητήσουμε από κοινού, συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη για να ζητήσουμε την επίλυση αυτών των σοβαρών θεμάτων.» 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: