Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019

Βασίλης Πρασσάς (Αντιδήμαρχος Αλυκών, αρμόδιος για θέματα Παιδείας)

Βασίλης Πρασσάς
Βασίλης Πρασσάς
Αντιδήμαρχος Αλυκών, αρμόδιος για θέματα Παιδείας

«Τα συνεργεία του Δήμου είναι καθημερινά στα σχολεία και προσπαθούν να φτιάξουν ότι προλαβαίνουν, μέσα στο επόμενο πενθήμερο. Το πρώτο κομμάτι του πλάνου μας για τα σχολικά συγκροτήματα έχει να κάνει με άμεσες παρεμβάσεις-εργασίες ώστε να είναι έτοιμα και ασφαλή στο μέγιστο βαθμό που μπορούμε τα 77 σχολεία του νησιού για το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου. 

Για να είχαμε βέβαια ένα καλύτερο αποτέλεσμα, θα έπρεπε αυτές οι εργασίες να είχαν ξεκινήσει από τα τέλη Ιουνίου, αλλά δυστυχώς δεν έγιναν ουσιαστικά πράγματα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ούτε καν και στα στοιχειώδη.

Έχω ζητήσει από όλους του διευθυντές, να μου στείλουν επικαιροποιημένα, όλα τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει, και εν συνεχεία, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα τα καταγράψουν, ώστε να γίνει μια συνολική μελέτη για όλα αυτά, η οποία και θα ενταχθεί στον προσεχή προϋπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διεκδικήσουμε μια γενναία χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο. Θεωρώ ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν διεκδίκησε σωστά αυτά τα περίπου δέκα εκατομμύρια που ζητούσε για τα σχολεία μας. Δεν πείσαμε το Υπουργείο για τις ανάγκες μας ως ένα σεισμογενές νησί και για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στα σχολικά μας συγκροτήματα.

Μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, πρέπει όλοι μαζί, από κοινού και συντονισμένα, μαζί με τη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα, και τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη, να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε αυτή την γενναία χρηματοδότηση. 
Σε ότι αφορά τα ζητήματα του 1ου γυμνασίου-λυκείου, ήμουν παρών στο περιστατικό της ηλεκτροπληξίας που υπέστη η διευθύντρια του σχολείου και το μόνο που έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μετά από αυτό το γεγονός και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν να αλλάξει λάμπες. 
Εμείς βάλαμε γείωση στις δύο αίθουσες που είχε δημιουργηθεί το θέμα με την διαρροή και μέχρι την Τρίτη, θα έχει αλλάξει και η κεντρική γείωση του σχολικού συγκροτήματος. Θα αντιμετωπίσουμε τόσο το θέμα της μόνωσης, όσο και αυτό με τις κολώνες, στις οποίες είναι εκτεθειμένα τα σίδερα μετά την αφαίρεση των σοφάδων. Μπορεί να μην προλάβουμε να αποκαταστήσουμε πλήρως τα ζητήματα αλλά έστω και προσωρινά θα δώσουμε λύση.

Ανάλογης κλίμακας προβλήματα δεν έχουμε σε άλλα σχολικά κτήρια. Πρέπει επίσης, να δούμε τι θα κάνουμε και με το έργο της Δερματούσας, το οποίο παρά την χρηματοδότηση, δεν προχώρησε. Να δούμε γιατί δεν έγινε το έργο και πως μπορούμε εμείς να το προχωρήσουμε.

Είχαμε μια πρώτη σύσκεψη με τους διευθυντές όλων των σχολείων της Ζακύνθου και θα ακολουθήσουν και άλλες, προκειμένου να συζητήσουμε για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, προβλήματα χρονίζοντα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: