Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019

Μαρία Μουζάκη (Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου)

Μαρία Μουζάκη (Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου)

«Χθες τα μεσάνυχτα μας ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ότι εντοπίστηκε στα βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο Ναυάγιο, ένα ιστιοπλοϊκό με 36 πρόσφυγες. Άμεσα κινητοποιηθήκαμε, μετά από συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Στασινόπουλο.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με την διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Τσαρίδου, η οποία και έστειλε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες, για να προσφέρουν τυχόν βοήθεια και ειδοποιήσαμε τον διευθυντή του κλειστού γυμναστηρίου της Παναγούλας για να μας διαθέσει το χώρο για την διαμονή τους. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, αφού μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο κ. Κακολύρη, μιας διέθεσε λεωφορείο για τη μεταφορά των προσφύγων από το λιμάνι προς το κλειστό γυμναστήριο της Παναγούλας στο οποίο και φιλοξενήθηκαν οι πρόσφυγες.

Για μια ακόμα φορά ήρθαμε σε επαφή με ξενοδόχους, οι οποίοι και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ο κ. Τσουρουνάκης, με κλινοσκεπάσματα, νερό και ροφήματα και η κα Τετράδη με φαγητό για να σιτιστούν.

Ενημερώθηκε ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης ενώ είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μαρινάκη, ο οποίος είναι εκτός Ζακύνθου, από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας και η κα Ασπασία Σούλη, υπεύθυνη του Δήμου για θέματα πολιτικής προστασίας. Αυτή τη φορά δεν ζητήσαμε κάτι από τον δήμο.

Το προσφυγικό είναι ένα κομμάτι της πολιτικής προστασίας και βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεούμεθα ως πολιτεία να ανταποκριθούμε σε τέτοιου είδους περιστατικά κατά τα προβλεπόμενα.»


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: