Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (10:00 - 12:00)
Σπύρος Λιβέρης & Γρηγόρης Μπάστας
Ενημέρωση
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Δρόσσος Κουτσούμπας (Πρόεδρος ΕΘΠΖ)

Δρόσσος Κουτσούμπας
Δρόσσος Κουτσούμπας
Πρόεδρος ΕΘΠΖ

«Είναι αναληθές ότι καταστρέφονται οι αμμοθίνες στο Καλαμάκι. Οι εργασίες που γίνονται, κοντά στην παραλία, στην περιοχή του Zante Beach, είναι εκτός του πυρήνα του Θαλασσίου Πάρκου, τις γνωρίζουμε και είναι εργασίες καθαρισμού για λόγους πυρασφάλειας. Γίνονται με την παρουσία του επιστημονικού μας προσωπικού, παρουσία μηχανικών του Πάρκου, ακριβώς για να αποφευχθεί τυχόν καταστροφή του περιβάλλοντος, για να αποφευχθεί η πιθανότητα καταστροφής των αμμοθινών.
Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας οτιδήποτε άλλο παραβατικό, γύρω από την περιοχή του Zante Beach, ούτε αμμοληψία υπάρχει, ούτε κάτι άλλο.

Ωστόσο υπάρχουν ανθρώπινες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία, υπάρχουν περιπτώσεις παραβατικότητας που έχουμε εντοπίσει και που έχουμε οδηγήσει με στοιχεία στον Εισαγγελέα.

Κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε το οικοσύστημα. Είμαστε ένα Θαλάσσιο Πάρκο που δέχεται τεράστια πίεση από πολλές δραστηριότητες γύρω του. Αν δεν προστατεύαμε το οικοσύστημα σωστά, δεν θα ερχόντουσαν κάθε χρόνο οι χελώνες να γεννάνε.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: