Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019

Νίκος Ζαράνης (Τεχνικός σύμβουλος Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Βραχίωνας»)

Νίκος Ζαράνης
Νίκος Ζαράνης
Τεχνικός σύμβουλος Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Βραχίωνας»

«Συναντηθήκαμε χθες με τον Δήμαρχο κ. Αρετάκη αρχικά σε ένα κλίμα έντασης, αλλά και εποικοδομητικού διαλόγου, όπου και του παραδώσαμε κάποια στοιχεία, σχετικά με τον προβληματισμό και τις ανησυχίες μας για τη λειτουργία της κινητής μονάδας στον Λίβα.

Ο κ. Αρετάκης επειδή δεν είναι πολιτικός, είναι ένας ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος, και μας είπε ότι θα θάψει τα δεματοποιημένα απορρίμματα στον ΧΥΤΥ. Αν ήταν πολιτικός, δεν θα το έλεγε αυτό, θα μας έλεγε ότι θα τα επεξεργαστεί πρώτα και θα ταφεί το υπόλειμμα. Απαγορεύεται ρητά να θαφτούν δεματοποιημένα σύμμικτα απορρίμματα στον ΧΥΤΥ. Δεν μπορεί να γίνει κάτι που είναι εκτός της περιβαλλοντικής μελέτης.

Πιστεύει πάντως ότι θα φτιαχτεί μια καταπληκτική μονάδα στον Λίβα.

Ο όγκος του υπολείμματος που προβλέπεται ότι θα θάβεται στον ΧΥΤΥ είναι 13 χιλιάδες τόνοι ανά έτος.

Από τη στιγμή που ο εργολάβος, δηλαδή η εταιρεία Μεσόγειος, υπέγραψε την παραλαβή των μηχανημάτων και την εγκατάσταση της μονάδας, έχει και την πλήρη ευθύνη λειτουργίας της. Υπάρχει υπογεγραμμένη και επικαιροποιημένη μελέτη που δεν εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή. Ο εργολάβος αποδέχτηκε πράγματα που δεν ήταν σωστά, με την ευλογία του ΦΟΔΣΑ.

Είπα στον Δήμαρχο να προσέξει, γιατί τα τεύχη δημοπράτησης ακυρώθηκαν στις 2 Αυγούστου. Εκείνη την ημερομηνία, ο ΦΟΔΣΑ έβγαλε ανακοίνωση ακύρωσης των τευχών δημοπράτησης και τώρα πρέπει να επικαιροποιηθούν. Απορώ γιατί το έκανε αυτό ο ΦΟΔΣΑ και δεν περίμενε άλλες 28 ημέρες, μέχρις ότου αναλάβει καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή.

Έχουμε έναν πολιτικό πόλεμο, με θύμα την Ζάκυνθο. Έχουμε τον κίνδυνο απένταξης του έργου του Λίβα. Τώρα ο Δήμαρχος πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες.

Έχει ένα κακό ο Δήμαρχος, δεν εμπιστεύεται κανέναν και κάνει λάθη. Κακώς, για παράδειγμα, απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας για τις αλλαγές που θέλει, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έπρεπε να πάει.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: