Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019

Διονύσης Γάσπαρος (Δημοτικός Σύμβουλος)

Διονύσης Γάσπαρος
Διονύσης Γάσπαρος
Δημοτικός Σύμβουλος

«Όταν κινδυνεύει να χαθεί το έργο της οριστικής και μόνιμης διαχείρισης των απορριμμάτων στον Λίβα, από τη στιγμή που τίθεται θέμα αλλαγής των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης, τότε πάει σύσσωμη η ηγεσία του τόπου στην Αθήνα. Έτσι θα είναι συλλογική και η ευθύνη μιας αποτυχίας. Αν δεν το βλέπει έτσι ο κ. Αρετάκης, ας αναλάβει προσωπικά και την ευθύνη, άλλωστε είχαν συνεργαστεί προεκλογικά, ο κ. Αρετάκης, η κα Κράτσα και ο κ. Ακτύπης.

Είναι άλλο το να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος, και άλλο να αναλαμβάνεις την Δημαρχία χωρίς να διαθέτεις εμπειρία.

Ο κ. Αρετάκης, για τα θέματα του Λίβα, θα έπρεπε να είχε πάει στην Αθήνα μαζί με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα και τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη. Θα είχε άλλη δυναμική μια τέτοια αντιπροσωπεία στα Υπουργεία. Αυτό όμως γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου. Αν ήμουν εγώ Δήμαρχος, αυτό θα έκανα.

Δεν γίνεται να καταγγέλλονται διάφορα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην μιλά κανείς. Εγώ, αν ήμουν στη θέση αυτών που ο Δήμαρχος κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα απαντούσα. Πάντως, αν δεν τολμήσει ο Δήμαρχος να προχωρήσει σε έλεγχο με ορίζοντα από το 2007 έως σήμερα, θα το κάνουμε εμείς. Δεν γίνεται να μην ξέρουμε γιατί ο Δήμος έχει χρέη ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα παλιά σφαγεία δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ άδεια από την Ε.Ε, ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν γίνεται να πάρουν άδεια, σφαγεία που είναι εντός μιας τουριστικής περιοχής όπως το Αργάσι, και κοντά σε σπίτια. Να δρομολογηθεί η κατασκευή νέων σφαγείων. Έφερα και εγώ το θέμα της ανακατασκευής των σφαγείων στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα, όχι όμως ότι συμφωνώ με την ανακατασκευή αυτή, όπως δεν συμφωνεί και ο δήμαρχος. Καλείται όμως και είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θέλει την ανακατασκευή των σφαγείων παρότι διαφωνεί. Θα γίνουν πολλά τέτοια στο μέλλον. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του δήμου και ότι αποφασίζει, ο Δήμαρχος οφείλει να το εφαρμόζει.

Είχα πει προεκλογικά, ότι πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έχουν δημιουργήσει εργοστάσια που από τα σκουπίδια παράγουν ενέργεια. Αυτό είχα πει και τίποτα παραπάνω.

Από την εποχή που ήμουν Νομάρχης, πάλευα για το Λιμενικό Ταμείο και ήθελα να περάσει τότε στη Νομαρχία. Φυσικά και σήμερα πρέπει να το πάρει ο Δήμος, αλλά καμιά κυβέρνηση δεν το δέχεται, γιατί το χρησιμοποιεί εξυπηρετώντας κομματικές σκοπιμότητες. Πολλές φορές έγιναν πρόεδροι του Λιμενικού Ταμείου, άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με το λιμάνι. Μπορεί και εγώ παλαιότερα να είχα προτείνει λάθος άνθρωπο. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα γιατί δεν ασχολούμαι με μικρότητες. Έχω μια πολιτική διαδρομή, οκτώ ετών ως Δημοτικός Σύμβουλος και 12 ετών ως Νομάρχης, διαθέτω εμπειρία και έχω διαχειριστεί πολύ σοβαρά ζητήματα, έχω συνεργαστεί με πολλούς Βουλευτές και κυβερνήσεις γιατί πάντα έβαζα τη Ζάκυνθο πάνω από τα κόμματα.»    


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: