Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019

Διονύσης Ακτύπης (Βουλευτής Ζακύνθου)

Διονύσης Ακτύπης
Διονύσης Ακτύπης
Βουλευτής Ζακύνθου

«Μέχρι σήμερα ο Δήμος Ζακύνθου δεν έχει προσκομίσει στο αρμόδιο Υπουργείο την σχετική τεχνική μελέτη για να μπορέσει να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση, για την αποκατάσταση των σχολείων, μετά τους πρόσφατους σεισμούς. Έχει σταλεί στο υπουργείο εσωτερικών, που μπορεί να χρηματοδοτήσει το ανώτερο μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ, μόνο μια μορφή προμελέτης, όχι τα τεχνικά δελτία και αυτό δεν αρκεί. Μου είπαν στο Υπουργείο Εσωτερικών ότι για να μπορέσουν να δώσουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση θα έπρεπε να υπάρχει πολιτική παρέμβαση. Με ενημέρωσαν ότι είχε υποσχεθεί ο πρώην Βουλευτής Ζακύνθου κ. Κοντονής, να το κάνει, αλλά ουδέποτε έγινε.

Είναι δεδομένη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει οικονομικά τις αυξημένες ανάγκες των παρεμβάσεων που απαιτούνται στα σχολεία της Ζακύνθου αλλά χωρίς τεχνικά δελτία, δεν μπορώ να ζητάω από τα Υπουργεία χρηματοδότηση, δείχνοντάς τους μόνο φωτογραφικό υλικό. Η δημοτική αρχή είναι νέα αλλά πρέπει ο δήμος να κινηθεί άμεσα για να καλύψει το χαμένο χρόνο. Μίλησα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κουτσογιάννη, και τον ενημέρωσα για όλα αυτά.
Εκτός από την τεράστια καθυστέρηση στην αποστολή τεχνικών δελτίων, ο φάκελος της αίτησης που έστειλε ο Δήμος,

Ένα χρόνο μετά το σεισμό και δεν έχουν φτάσει στην κατάλληλη υπηρεσία τα τεχνικά δελτία. Θεωρώ ότι η τότε Δημοτική Αρχή, πρέπει να μπερδεύτηκε από την παρεμβολή άλλων πολιτικών προσώπων, οι οποίοι είχαν υποδείξει στον δήμο την υπηρεσία που θα έπρεπε να στείλει τα σχετικά έγγραφα και είχαν υποσχεθεί ότι με δική τους μέριμνα θα δοθεί η χρηματοδότηση πράγμα που δεν έκαναν.

Στην παρούσα χρονική στιγμή και μετά τον σεισμό που έγινε στην Αττική, υπάρχει δυσκολία στην αποστολή αιθουσών προκάτ για να καλυφθούν οι ανάγκες κάποιων σχολικών μονάδων, δεδομένου ότι έχουν εξαντληθεί ακόμα και οι πλεονάζουσες που προορίζονταν για χρήση έκτακτης ανάγκης, Εκκρεμεί διαγωνισμός για την προμήθεια τους αλλά πιστεύω ότι τουλάχιστον μία αίθουσα, που την ζητάει επίμονα το σχολείο στο Μουζάκι, θα την εξασφαλίσουμε άμεσα.

Δεν θα καθυστερήσουμε πολύ με το master plan του λιμανιού, μετά και την επαναφορά στην αρχική της θέση της προβλήτας πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων. Δεν θα υλοποιούνταν ποτέ το master plan με την προβλήτα στον μόλο του Αγίου Διονυσίου. Σχεδίαζαν ένα φαραωνικό έργο που δεν θα μπορούσαν να το υλοποιήσουν ποτέ. Η προβλήτα πρέπει να κατασκευαστεί στον μόλο του Αγίου Νικολάου. Έχω ξαναπεί ότι όπως έχω ενημερωθεί από παράγοντες του έργου, κάποιοι τότε στα Υπουργεία δεν ήθελαν να έχει η Ζάκυνθος προβλήτα κρουαζιερόπλοιων γιατί δεν το θεωρούσαν απαραίτητο.
Σε δύο με τρεις μήνες, θα υπάρξει το νομοθετικό πλαίσιο που θα δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες, να ενδιαφερθούν για το υδατοδρόμιο της Ζακύνθου.»   


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: