Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019

Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου)

Διονύσης Γεωργάνος
Διονύσης Γεωργάνος
Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου
«Είναι όλοι άχρηστοι. Εδώ και έναν χρόνο, μετά τον περσινό μεγάλο σεισμό, φωνάζουμε και δεν ακούει κανείς. Είναι κατάντια για τους διοικούντες αυτό που συμβαίνει. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς μας κορόιδευε, μας έλεγε ότι έχουν φύγει τα τεχνικά δελτία για την χρηματοδότηση των δέκα εκατομμυρίων ευρώ που ζητούσαμε για την αποκατάσταση των σχολείων, αλλά δεν υπάρχουν ούτε καν τα τεχνικά δελτία. Μας έλεγαν ότι έχουν καταγραφεί όλα τα προβλήματα των σχολικών κτηρίων σε 700 σελίδες και ότι θα λύνονταν όλα. Ψέματα μας έλεγαν. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα γίνει τίποτα, έναν χρόνο τώρα και για αυτό ευθύνεται η πολιτική ηγεσία του δήμου.
Εδώ δεν έχει καθαρογραφθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να στηρίξει το αίτημα μας στα υπουργεία.
Αν δεν πιέζαμε, δεν θα γινόταν τίποτα, ούτε καν η ποσόστωση που δόθηκε στους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα δινόταν.
Στο 4ο δημοτικό σχολείο προχθές προσπάθησαν να κάνουν μια παρέμβαση και έπεσε ένας τοίχος, που ήταν όλος κούφιος, στην πίσω πλευρά του κτηρίου. Τι άλλο να πούμε;
Μας έλεγε ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Κόκλας, ότι είχαν εξασφαλιστεί τα τρία εκατομμύρια ευρώ για το έργο στο σχολείο της Δερματούσας, και αποδείχτηκε ότι έλεγε ψέματα. Επιτέλους, να τιμωρηθεί κάποιος για παράβαση καθήκοντος, μόνο έτσι θα συμμορφωθούν όλοι.
Είμαι σε ανοιχτή γραμμή με τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη. Στην ένωση γονέων δεν σκεφτόμαστε κομματικά και συνεργαζόμαστε με όλους για το καλό των παιδιών μας.
Το τελευταίο σχολικό κτήριο που κατασκευάστηκε στην Ζάκυνθο, ήταν το 6ο δημοτικό, πριν από 27 χρόνια, το 1992. Από τότε έχει να φτιαχτεί νέο σχολικό κτήριο, και τώρα μου ζητάνε να βάλουν προκάτ μέσα σε προαύλιο; Μα δεν ντρέπονται;
Η νέα Δημοτική Αρχή, θα κριθεί και αυτή στην πορεία, όπως θα κριθεί και ο κ. Αρετάκης. Είχε έρθει ο Δήμαρχος στον αγιασμό του 1ου γυμνασίου-λυκείου και είχε πει ότι ντρεπόταν για την εικόνα που είδε. Όμως, από τη στιγμή που διαθέτει ο δήμος τα χρήματα που χρειάζονται για να γίνουν εργασίες σε αυτό το σχολικό συγκρότημα, ας το κάνει.»

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: