Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019

Γιώργος Αρμένης (Δημοτικός Σύμβουλος)

Γιώργος Αρμένης
Γιώργος Αρμένης
Δημοτικός Σύμβουλος

«Ο Δήμαρχος έκανε πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες, για τα όσα έγιναν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και για το πως τον αντιμετώπισαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι, στελέχη των υπουργείων. Εμείς, θα καταθέσουμε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, να πάει αυτές τις καταγγελίες ο κ. Αρετάκης στον Εισαγγελέα, και αν δεν το κάνει, θα το κάνουμε εμείς.

Δεν ξέρω γιατί ο κ. Κασσιμάτης μιλά για μαύρο μέτωπο κατά του Δημάρχου. Ίσως τον εξυπηρετεί πολιτικά αυτό. Μήπως βλέπει κομματικά άστεγο τον κ. Αρετάκη; Θα πάρει τις απαντήσεις του ο κ. Κασσιμάτης, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εδώ έχουμε να πάρουμε μια πολύ σοβαρή απόφαση, και ο κ. Κασσιμάτης ονειρεύεται μαύρα μέτωπα.

Αν είναι δυνατόν, να παίρνουμε το πρωί μια πρόσκληση για μια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει  την ίδια μέρα το απόγευμα, για να αποφασίσουμε για το νέο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ. Με τη μορφή κατεπειγουσών συνεδριάσεων, ή εκτάκτων, δεν προβλέπεται να λαμβάνονται τέτοιες σοβαρές αποφάσεις. Όπως και να έχει, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι αυτή που τελικά αποφασίζει αφού ελέγχει την νομιμότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Μας αιφνιδιάζετε, είπα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακολύρη. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, πρέπει να συζητείται σε μια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξή του. Πρέπει να έχουμε τον χρόνο ως παράταξη να συζητήσουμε μεταξύ μας, για να αποφασίσουμε.

Στο νέο πενταμελές Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, θα εκλεγούν τρία μέλη από την πλειοψηφία, και δύο από την μειοψηφία. Είναι λάθος αυτό που σας είπε χθες ο πρόεδρος κ. Κακολύρης ότι η αντιπολίτευση εκλέγει μόνο ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και αυτό το λάθος αποδεικνύει τα όσα λέμε περί απειρίας.

Δεν είμαστε πρόβατα για να αποφασίζει έτσι ξαφνικά ο Δήμαρχος να πάμε σε εκλογή νέου Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, και εμείς να ακολουθούμε. Δεν πολεμάμε κανέναν Δήμαρχο, ούτε μικροπολιτική κάνουμε και το έχουμε αποδείξει. Είμαστε θετικοί σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως αυτό των αρμοδιοτήτων του λιμενικού ταμείου που θέλουμε και εμείς να περάσουν στον δήμο μας.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η δημοπρασία του έργου στον Λίβα, όπως ορίζεται, με την μελέτη και την κατασκευή του έργου. Το θέμα των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για την λειτουργία της μονάδας από τον εργολάβο που θα την κατασκευάσει, έχει τελειώσει και το ξέρει πολύ καλά ο κ. Κασσιμάτης, άρα γιατί το επαναφέρει; Γιατί τα σκαρφίζεται αυτά που λέει; Μήπως βλέπει κομματικά άστεγο τον κ. Αρετάκη;»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: