Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  
radio image
Now On Air (12:00 - 14:00)
Άγγελος Πυριόχος
Talk Show
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019

Διονύσης Μπάστας (Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης)

Διονύσης Μπάστας
Διονύσης Μπάστας
Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης

«Κάποτε υπήρχαν κοινωνίες, και δεν αναφέρομαι στα Ιόνια Νησιά, που ήθελαν να έχουν στρατόπεδα, για να εκμεταλλεύονται οικονομικά, και με ποικίλους τρόπους, τους στρατιώτες. Τώρα, αυτές οι ίδιες κοινωνίες, αντιδρούν στο να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Tο θέμα των προσφύγων και μεταναστών απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς, μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση, είπαμε, πως όπου και αν πάνε τελικά αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές για να ζουν αξιοπρεπώς. Η Περιφερειάρχης κα Κράτσα, μας είπε ότι δεν ζητήθηκε από την Περιφέρειά μας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες. Εμείς όμως ξέρουμε ότι από την κυβέρνηση ζητήθηκε κάτι τέτοιο, και αυτό αφορά δέκα Περιφέρειες. Δεν ξέρουμε αν εμείς εξαιρούμαστε.

Με βάση την έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Τουριστικών ερευνών, η ζημιά από την χρεοκοπία της Thomas Cook για φέτος, είναι στα 320 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Ελλάδα, ενώ για του χρόνου προβλέπεται να φθάσει το ένα δις ευρώ.

Εμείς, ως περιφερειακή παράταξη, προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να ανακουφιστούν όσοι επλήγησαν. Ζητήσαμε να γίνουν κατά τόπους έλεγχοι σε ξενοδοχεία από την Εφορία, να ελεγχθούν όλα τα συμβόλαια που είχαν με την Thomas Cook, ώστε εν συνεχεία να παρθούν μέτρα ελάφρυνσής τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να αναγνωρισθεί η ζημία εφάπαξ, μέσα στο τρέχον έτος που δημιουργήθηκε, ώστε να έχουν οι επιχειρηματίες φορολογικές ελαφρύνσεις και να μην τρέχουν στην Αγγλία σε κοστοβόρες δίκες, από τις οποίες θα επιδιώξουν να αναγνωριστεί η ζημιά που υπέστησαν. Επίσης, πρέπει να γίνει μια έντονη τουριστική προβολή, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, το κενό που αφήνει η Thomas Cook.»  


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή: